Új evangélikus lelkész Körmenden

droszler | 2004. június 11 17:15:47 | körmendi hírek |
Beiktatták Szolga Tőkés Sándort

A Körmendi Evangélikus Egyházközség Februárban választotta meg új lelkészének Szolga Tőkés Sándort, aki aztán március végén a Nógrád megyei, Ősagárdról Körmendre költözött. A beiktatási szertartás június 5-én délelőtt kezdődött az evangélikus templomban, a liturgiát Vető István esperes vezette.
Először Ittzés János a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspöke szólt az ünnepi istentisztelet résztvevőihez, majd az új lelkész átvette a meghívólevelet, és következett a fogadalomtétel. Ezután a püspök, majd a megjelent lelkészek, köztük a körmendi történelmi egyházak lelkészei is kézrátétellel adtak igei áldást frissen beiktatott lelkésztársukra. A székfoglaló igehirdetésben Pál apostolnak a Filippiekhez írt leveléből vett rész alapján - "Mindenre van erőm a Krisztusban, aki engem megerősít." (Fil. .4,13.) - prédikált Szolga Tőkés Sándor. Beszédében felidézte mindazokat a nehéz helyzeteket, melyek ellenére Pál hű maradt Krisztushoz, és végezte a megváltás örömhírének szolgálatát. Példákat említett saját életéből is arra, amikor megsegítette hivatása teljesítésében és emberpróbáló helyzetekben az Úr.
Az istentisztelet befejező részében az ősagárdi gyülekezet kórusa szolgált három énekkel. Elhangzott egy szavalat is, és az egyik onnan érkezett vendég arról tett bizonyságot, hogy Szolga Tőkés Sándor lelki vezetésével találta meg Krisztust.
Az ünnepi liturgia után díszközgyűlés kezdődött a templomban, melyen Ittzés János püspökkel az élen a lelkész kollégák - köztük Körmendről Szabadi István református lelkész, és Dr. Gyürki László pápai prelátus, kanonok - mondták el köszöntésüket és jókívánságaikat.

Csihar Tamás
Rábavidék


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.