Ludovika sétány Körmenden

droszler | 2004. június 26 11:27:01 | körmendi hírek |
Az 1944-ben Körmenden avatott ludovikás tiszturak és a HOHE Honvéd Hagyományőr­zők Országos Egyesülete olyan kéréssel jelentkezett, hogy a kö­zelgő 60. évforduló emlékére nevezzenek el egy utcát vagy te­ret Körmenden az utolsó ma­gyarországi tisztavatás emléké­re. A kérés tiszteletre méltó, de megvalósítása sok gondot okoz­na, hiszen 30-40 ember személyi igazolványát, sőt utcatáblát kel­lene kicserélni.
Ehelyett olyan ötletet találtak elfogadhatónak, hogy a Bat­thyány-park várkerti futballpá­lyára vezető útját Ludovika sé­tánynak nevezzék el. Ez ügyben minden szükséges lépést megtet­tek a szervezők, az engedélyt megkapták, sőt az Őrségi Nem­zeti Park igazgatója támogatásá­ról biztosította őket. A sétányt egy terméskő emlékoszlop jelö­li, melynek állítási költségét há­rom szervezet anyagi támogatá­sa biztosítja. Kivitelezését Hor­váth József kőfaragó épületszob­rász vállalta.
A sétány és emlékoszlop ün­nepélyes avatását a 60. évfordu­ló alkalmával 2004. szeptember 13-án egyházi és világi szertar­tások keretében végzik, mely al­kalomra az itt avatott egykori tiszturak ünnepi misén vesznek részt, majd baráti emlékezéssel zárják az ünnepséget.

Komjáthy Kálmán
Rábavidék
XV. évfolyam 12. szám


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.