Ülésezett az önkormányzat

droszler | 2004. július 22 20:37:45 | körmendi hírek |
Rendkívüli testületi ülést tartott Körmend Város Önkormányzata

Napirenden tárgyalták fedezet biztosítását szúnyog- és lárva írtásra. Az elmúlt időszak csapadékos időjárása, valamint a Rába kilépése medréből kedvezett a szúnyogpopulációnak. Az elvégzett eddigi 2 légi írtást követően augusztus hónapban ismételten nagyobb szúnyogszaporulatra lehet számítani.
A testület jóváhagyta egy kombinált írtás elvégeztetését, mely során egy légi úton történő kémiai permetezést követően biológiai lárvaírtást is elvégeztet. A testület a fenti feladatok elvégzésére 1.140.000 Ft-ot hagyott jóvá.

Fedezetet biztosítottak 2.800.000 Ft összegben a Hegyaljai úton a kerékpárút-töltés megépítéséhez szükséges telekkisajátításokhoz.

Elfogadták az előterjesztés szerinti összeget (700 e Ft) a Somogyi Béla Általános Iskola konyhájának villamos felújításához.

Megszüntette a testület a Körmend Rákóczi u. 81. szám alatti 989 m2-es ingatlan elidegenítési tilalmát. Az ingatlanon jelenleg társasház építése folyik.

Módosította a képviselő testület a Körmendi Polgárőr Egyesülettel kötött Együttműködési megállapodását. A módosítás szerint " a Polgárőrség részére - lehetőség szerint térítésmentesen - önálló irodát biztosít.
A polgárőrség munkáját térítésmentes telefon-, fax- használattal és az esetenként jelentkező adminisztrációs munka végzésével is segíti."

Támogatta a testület Körmend és Güssing között kötendő együttműködési megállapodást, annak aláírására felhatalmazta a polgármestert. A megállapodás lehetőséget biztosít mindkét fél számára, hogy a határon átnyúló programok területén a nemzetközi versenyben megerősödve olyan célt tűzzön ki maga elé, amellyel környezetét fejleszteni tudja, munkahelyeket tud teremteni, és meg tudja álítani az elvándorlást. Az együttműködés célja egy Európában egyedülálló mintarégió létrehozása.

forrás: Városi Televízió


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.