18. Sitkei Rockfesztivál

droszler | 2004. augusztus 18 21:51:44 | kultúra |
Tizennyolc évvel ezelőtt a sitkei kápolna megmentéséért rendezték az első szabadtéri koncertet az ódon falak tövében, és azóta is minden esztendőben összegyűlnek az ismert és a kezdő hazai zenészek, no és a rajongók Sitkén. Idén is augusztus utolsó szombatján, ezúttal 28-án kerül sor a koncertre, amelyen tíz zenekar, valamint a sorozat kitalálója, Balázs Ferenc lép fel, aki Keresztes Ildikóval mutat be közös műsort.

Egy műemléképület felújítását abbahagyni lehet, de befejezni sohasem. Így aztán minden esztendőben van ok arra, hogy megrendezzék a rockfesztivált a kápolnáért. Az idén már 18. alkalommal várják a zenerajongókat Sitkére. A hagyomány szerint először vasi amatőr zenekarok lépnek fel, majd következnek a sztárok. A Hooligans, a Kormorán, a Lord, a Zanzibar, az Ossian és persze a rendezvény ötletgazdája is.

Balázs Ferenc zeneszerző, tiszteletbeli elnök, Kápolnáért Kulturális és Sport Egyesület

"A 18 évből szeretnék egy 25 perces keresztmetszetet, természetesen lesz egy-két közös zenei emlékünk a Keresztes Ildivel is."

Az elmúlt közel két évtizedben a Kápolnáért Kulturális és Sport Egyesület karolta fel a korábban hányatott sorsú kápolna ügyét.

Kovács Ferenc elnök, Kápolnáért Kulturális és Sport Egyesület

"Én úgy hiszem, hogy volt értelme az egésznek, hogy kitaláltuk ezt, ha csak az épület sorsát nézzük, mindenképpen. Körülbelül 10 és 20 millió között van az az összeg, amit a kápolnára tudtunk fordítani és költeni."

A 15 évvel ezelőtti első felújítás óta kívülről ismét megújult a kápolna, amely legutóbb egy vízelvezető rendszert is kapott, hogy falai szárazak maradhassanak. A folytatásban belülről lélegző vakolatot kap majd a 132 éves épület. A zenei élmény mellett ehhez járulhatnak hozzá azok, akik ellátogatnak az idei koncertre augusztus 28-án.

Németh Zsolt



Forrás: Pro-28 Stúdió


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.