Ige közelben táboroztak

droszler | 2004. augusztus 19 22:15:20 | körmendi hírek |
Bibliatábor Körmenden

Augusztus 2. és 6-a között tartotta a Körmendi Református Egyházközség immáron tizedik bibliatáborát. A tábor vezetője, Szabadi István református lelkész lapunknak nyilatkozva elmondta, az első tábor még 1994-ben volt a hollandiai Aalten gyülekezetéből érkezett reformátusok segítségével. A körmendi ifjúsági csoport tagjai hamar elsajátították a bibliatábor megszervezéséhez és lebonyolításhoz szükséges ismereteket, fokozatosan teljesen ők vették át és végezték el a csaknem egyhetes együttlét feladatait. Most is itt volt hat fiatal holland vendég, akik Aaltenből, Rotterdamból és Veenendaalból érkeztek. Egyikük tizenegy évvel ezelőtt részese volt az első tábornak. (Az egyik évben ugyanis technikai okok miatt maradt el a tábor.)
A szülők visszajelzéseiből az derült ki, hogy a gyerekek örömmel, izgatottan készültek az ige közelében eltöltött hétre. Reggel 8 órakor a templomban zenés áhítaton vettek részt, a vakációban korainak számító időpont ellenére nem késett el senki, majd átvonultak az Olcsai-Kiss Zoltán Általános iskolába, melynek termeit a kezdetektől ingyen bocsátotta a gyerekek és a fiatalok rendelkezésére az iskola vezetése. A programokon életkorok szerint szervezett csoportokban dolgozták fel Péter apostol életét. Ezután vetélkedők és játékok következtek, majd ismét a templomban gyűltek össze a résztvevők. Ismét közös éneklés és imádság következett. Ezeken az alkalmakon már saját együttesük zenélt. Tavaly óta egyébként saját honlapja is van a tábornak: www.bibliatabor.fw.hu.
Délután az ifjúsági csoport tagjai kirándultak a hollandokkal. Fürödtek a Balatonban, elutaztak Kőszegre az Írott-kőhöz, és jártak a szombathelyi Tófürdőn is.
A 80-90 résztvevő között - óvodástól az egyetemistáig - reformátusokon kívül katolikusok, evangélikusok és felekezethez nem tartozók is voltak. Érdekesség, hogy a régi táborozók közül sokan évről évre sokan visszatérnek. Ahhoz, hogy a bibliatábor létrejöhessen, anyagi támogatásra van szükség. A helyi gyülekezeten kívül az egyházkerület is segíti anyagiakkal a programok megvalósítását, de a helyi önkormányzat is a támogatók közé tartozik.
A bibliatábor augusztus hatodikán ért véget, az esti istentiszteletet követően szeretetvendégséggel és tábortűzzel fejeződött be.

cst
Rábavidék


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.