Mi a baj a körmendi önkormányzattal?

gangura | 2002. augusztus 27 20:29:17 | körmendi hírek |
"Körmendnek egy baja van az Önkormányzat! Illetve azok, akik ott benne ülnek..."

"Bízom Körmend felemelkedésében az önkormányzati választások után! Tegyük egütt helyére a dolgkokat!"

Ilyen, és még hasonló bejegyzésekkel lehet találkozni Körmend hivatalos weblapján és a BC Körmend vendégkönyvében. Ebből arra lehet következtetni, hogy nagyon nincsenek egyesek megelégedve a helyi önkormányzati munkával. Dícsérő jelzőket eddig nem is sikerült találni. A véleménynyilvánítás szabad is, és mi bízunk mindenki értékítéletében, bizonyára véleményét mindenki alapos mérlegelés és tapasztalat birtokában hozta meg.



De ezekből a bejegyzésekből azért sokmindent nem tudhatunk meg arról, hogy valójában mi is történt, történik az önkormányzatban. Azt látjuk csak, hogy városunk fejlődése elmarad a környékbeli városokétól. De hogy valóban mivel is birkózik az önkormányzat, mik a fejlődés gátjai, falai azt nem tudjuk úgy istenigazán.



Ezen információk hiábnyában viszont nem tudunk hű képet alkotni. Ennek a képnek a megalkotásához akarunk most egy kis segítséget adni azzal, hogy elkezdjük a havi testületi ülések teljes jegyzőkönyvének leközlését. Kezdésnek az első negyedév (január-február-március) jegyzőkönyveit közöljük. A jegyzőkönyvek eredeti formában kerültek leközlésre, csak az internet adta lehetőségeket kihasználva a navigálást megkönnyítendő a napirendeket belinkeltük.



A jegyzőkönyvek a városunk menüpontból érhetők el.



Az a jegyzőkönyvekből kitűnik, hogy a pénzügyi helyzete nem valami rózsás városunknak, és ez a prognosztizálások szerint ez évek múlva csak tovább fog romlani. Nehéz bármi nemes cél érdekében is pénzt kalapolni. De azért annyira szegények nem lehetünk, hisz arra ugyan nincs keret, hogy saját imázsközpontja legyen Körmendnek, de arra van, hogy teret adjon nem csak a kritikának, de a gusztustalan "véleménynek" is.


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.