Forgalmi rend változások

droszler | 2004. augusztus 30 11:05:24 | körmendi hírek |
Felhívás!!!
Körmend Város Polgármesteri Hivatala értesíti a Tisztelt Lakosságot, hogy Körmend Város Képviselő-testülete által 26/2004 (II.19.) számon hozott határozata alapján végrehajtott, a város közútjait érintő forgalmi rend változások az alábbiak:


- Kossuth L. u.: továbbra is megmarad a kétirányú forgalom. Ugyanakkor a 3,5 t össztömeget meghaladó gépjárművek részére a behajtás tilos a táblával jelzett szakaszokon, a célforgalom kivételével.

- Bástya utca: teljes szakaszán védetté válik, 'Elsőbbségadás kötelező' táblák kihelyezésével. A Zrínyi utcától keleti irányban egyirányú marad. Az utca a Bem József utca és a Zrínyi Miklós utcához csatlakozó részéhez 3,5 t-s korlátozás lép érvénybe, 6.00-18.00 órák között.

- Zrínyi M. utca: a 2 db tábla "Behajtani tilos" levételével az utca kétirányúvá válik. Ugyanakkor felkerül ( 3.5 tonna) súlykorlátozással rendelkező tábla, kiegészítővel ( 6.00 - 18.00 h) a Bem József utca és a Zrínyi utcához csatlakozó részéhez.

- Kölcsey F. utca: az általános iskola előtt, az Orion filmszínház határvonalábana kiépített fekvőrendőr elsősorban az iskolások védelmét szolgálja.

Somogyi Béla utca: az utca főútvonalról védett útvonallá történő átminősítésével a forgalom lassulása várható.

- Dienes L. utca: alárendeltté válik a Széchenyi István utcával szemben. A Dienes L. utca kereszteződéstől keletre lévő oldalára 1 db STOP tábla kihelyezése történik meg felfestéssel (a STOP felállási vonal a Széchenyi utcai kereszteződéshez)

- A gyermekorvosi rendelő oldalán 1 db elsőbbségadás tábla kihelyezésével a Széchenyi utca erről az oldalról is védetté válik.

- Mivel a Dienes L. utca nyomvonalszélessége kicsi, valamint éles, közel 90 fokos iránytöréssel csatlakozik a Bem utcára, ezért itt 1 db belátást elősegítő tükör kihelyezésével válik a forgalmi helyzet biztonságosabbá.

- Posta és Könyvár épület: kihelyezésre kerül egy mozgásukban korlátozottak részére fenntartott parkoló tábla. A Posta és Könyvtár épület közötti parkolónál 2 db mozgásukban korlátozottak részére parkoló felfestésére kerül sor.

- Mátyás király utca Alkotás utcai kereszteződéséhez: kihelyezésre kerül a megállni tilos tábla.

- Horvátnádalja, Dobogó utca Liszt F. utcai kereszteződéséhez: kihelyezésre kerül 1 db elsőbbségadás tábla.

- IV. Béla kir. u. 1.-7. tömbök: kihelyezésre kerül 2 db parkoló tábla

- Németh Mária utca: kihelyezésre kerül 3 db 3,5 t-s korlátozást jelző tábla, amellyel a lakóépületek előtti kamionparkolást szeretnén megszüntetni. A Rákóczi F. utca déli oldali szervizútja is ezáltal levédésre kerül.

Kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a forgalmi rend változások miatt Körmend közigazgatási területén körültekintőbb közlekedéssel legyünk partnerek a balesetek megelőzése érdekében.

Együttműködésüket köszönjük.

Körmend Város Polgármesteri Hivatala


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.