Kastély: a "Szeleste" tartós tartozása

droszler | 2004. szeptember 12 19:46:39 | körmendi hírek |
Próbálkozás a kifizetetlen munkabérek rendezésére


A Szeleste 2001. Kft. csak néhány embernek fizette ki a munkabérét abból a hatvanból, akikkel márciusban munka­szerződést kötött. A többiek napról nap­ra bizakodnak, és várják egyre reménytelenebbül a pénzüket. Az elvégzett munkájukért azonban eddig fizetést nem kaptak, csak ígéretet, abból viszont so­kat is.


A helyzet súlyosságát átérezve Bebes István polgármester a kft.-vel szemben elismert tarto­zással bíró Kincstári Vagyoni Igazga­tósághoz (KVI) fordult a hónapok óta húzódó ügyben mielőbbi megoldást keresve - tudtuk meg dr. Stepits Anita titkárságvezetőtől. Bár a KVI adósságának felét átutalta a Szeleste 2001. Kft. számlájára, a kft. lapzártánkig mégsem rendezte közel ötven ember munkabérhátralékát és Körmend Város Gondnokságával szembeni kifize­tetlen számláját sem.
A KVI vezérigazgatóját, Thuma Jó­zsefet többször megkereste hivatalos levélben és több alkalommal személyes megbészélést is folytatott a ve­zérigazgatóval Bebes István polgár­mester a 60 ember munkabérének kifizetése érdekében. Azért a KVI-hez fordult, mert an­nak elismert tartozása van a Szeleste 2001. Kft.-vel szemben. A polgármester arra kérte a vezérigazgatót, hogy amikor a KVI fizet a kft.­nek, akkor bankszámlán vagy ügyvédi letétbe helyezéssel különítsék el a munkavállalók bé­rének fedezetét, és kötelezzék a Szeleste 2001. Kft.-t arra, hogy az átutalt pénzből tarto­zásait rendezze.
2004. augusztus 25-én kelt levelében Thuma József, a KVI vezérigazgatója arról ér­tesítette Bebes lstván polgármestert, hogy egy bizonyos öcsszeget - a tartozásuk 50 százaké­kát - átutalták a kft. számlájára azzal a meg­kötéssel, hogy a Szeleste 2001. Kft. minden­ kivel szemben köteles rendezni tartozásait. A KVI igazolásokat kérve ellenőrzi, hogy a kifi­zetések megtörténtek-e, és csak ebben az
esetben rendezi a kft.-vel szembeni tartozá­sának második felét. Thuma József levele szerint a Szeleste 2001. Kft. ígéretet tett az augusztus végi kifizetésekre.
Ismét megkerestük a Körmendi Híradó 2004. április 30-ai számának Hatvan dühös ember című írásában megszólaló Gérnyi Istvánt, aki fiával együtt jó pénzt remél­ve dolgozott a kastélyban. Arra a kérdés­re, hogy megkapta-e munkabérét, Gérnyi úr azt válaszolta: "Körülbelül 8-10 főnek fizették ki az elmaradt bért, de a többi­ek, köztük én és a fiam, nem kaptunk semmit, még tájékoztatást sem. Próbáltunk telefonon beszélni Györey Zsolttal, a Szeleste 2001. Kft. ügyvezetőjével, de folyamatosan elérhetetlen.
A kft. nem egyenlítette ki Körmend Város Gondnokságával szembeni tar­tozását sem, ami állványzat bérbevételéből származik.

Takács Marietta
Körmendi Híradó


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.