Koos László kiállítása

gangura | 2002. augusztus 28 08:19:56 | kultúra |
Koós László kiállítása


A körmendi


Városi Művelődési és Ifjúsági Központ


tisztelettel meghívja Önt, kedves családját és barátait


2002. július 9-én, kedden 17 órára


KOÓS LÁSZLÓ


képzőművész

térplasztikai kiállításának megnyitójára


Menyitja:

Kanizsa József

költő

a Magyar Kultúra Lovagja








A képzőművészettel 1967 óta foglalkozom, grafikákal, kisplasztikákkal. Fontos állomás számomra az 1967-es év, akkor kerültem munkakapcsoaltba Somogyi-Soma László festőművésszel. Az ő segítségével, irányítása mellett közelebbről megismerkedtem a képzőművészettel. Az ő hatása a mai napig számomra örök tanítás. A szakmai fejlődésemet segítő új kapcsolat számomra Kirchmayer Károly szobrászművész ismeretsége. A kettőjüktől kapott szakmai segítség sokat jelent, munkáimon is érezhető.br>
Kisplasztikákat, grafikákat, népi fafaragásokat, rézdomborításokat is készítek. Az utóbbi években nagyrészt kisplasztikával és térplasztikával (képplasztikával) is foglalkozom. A térplasztikák témáinak nagy része a még felllelhető műemlékek megörökítése. Kirándulások, városnézések során megtekintett, számomra is új feladatokat jelentő témákat dolgozom fel, ez lehet akár egy fa is, akár egy más ember számára, értéktelen rom is.

Nagyon sokat köszönhetek Kanizsa József költőnek, aki abban segített, hogy a művészet rögös útján elinduljak, képeim a nagyközönség előtt bemutatásra kerüljenek. Az elmúlt néhány évben 14 alkalommal mutatkoztam be.

Tagja vagyok a Krúdy Irodalmi Körnek, a Kőbányai Képző- és Iparművészek Egyesületének és a Művészetbarátok Egyesületének.


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.