Stabil és nagy a jólét

droszler | 2004. szeptember 30 12:40:59 | közérdekü |
Stabil és nagy a jólét, avagy hogyan kell elsorvasztani a kistelepüléseket
(olvasói levél)

Kétségtelen tény, hogy a kistelepülések egy fõre jutó költsége a kis népsûrûség miatt magas, ezért mûködésük nem elég hatékony, elsorvasztásuk, megszüntetésük tovább növelné a Budapestiek életszínvonalát. A vidéki falvak megszüntetése, nemzeti park keretein belül turista látványosságként felhasználása jelentõs gazdasági elõnnyel járna. Tekintettel arra, hogy a közvetlen módszerek /víz, villany elzárása, utak átvágása/ nagy társadalmi ellenállást váltanának ki, az alábbi a kormányzat áltat szabadalmaztatott eljárást javasoljuk:

Béremelésre hivatkozva a kistelepüléseket anyagilag el kell lehetetleníteni, hogy az önkormányzati vagyon /épületek, úthálózat/ állagát ne tudják fenntartani, intézményeiket, iskoláikat óvodáikat be kelljen zárniuk. Ezzel a módszerrel ráadásul a felelõséget a lakosság szemében az önkormányzatokra kell hárítani, így jelentõs szavazatveszteséggel sem kell számolni.


A kormányzat erkölcsi veszteségének minimalizálása érdekében a lakosság figyelmét fel kell hívni pályázatokra mellyekkel a kormányzat a településeket támogatja, a kihalásra itéltetett települések ezeket önerõ hiányában úgysem tudják igénybe venni.


A kistelepülések elhallgattatására az „oszd meg és uralkodj” elvet kell követni, valamint a BÉRHIKI, ÖNHIKI, „Lampert forintok” csepegtetésével pórázon kell õket tartani.


A posták bezárásával a lakosság életminõségét tovább kell rontani, ezzel motiválni a fiatalokat az elköltözésre. A helyi vállalkozókat, akik üzletükben folytatni szándékoznának a Posta tevékenységét, meg kell dorgálni, velük szerzõdést nem szabad kötni, mert ebben az esetben nem kellõ mértékben romlana az életminõség.


A súlyos problémát a magánkézben lévõ vegyesboltok kocsmák jelentik. Ezek bezárására az ANTSZ –t kell felhasználni, kis üzletekben megvalósíthatatlan elõírások kemény betartatásával, az erkölcsi, szavazat veszteség elkerülésére az EU –ra történõ minduntalan hivatkozásokkal. Ez jelentõs lépés az elvándorlás elõsegítésére, mert az eddigi intézkedések az idõsebb korosztályt elkerülték. Az élelmiszer házhozszállítást, hûtõkocsik és más teljesíthetetlen feltételek elõírásával lehet elkerülni. Ezzel a módszerrel nem csak az elvándorlás segíthetõ elõ, hanem a magatehetetlen nyugdíjasok éhenveszejtése mószerével a nyugdíjfolyósítási költségek is csökkenthetõk.

Nagyon fontos a munkahelyek megszüntetése. Normális vállalkozó csak a legritkább esetben települ kisfaluba, de biztosra kell menni ezért az állami beruházásokat, beszerzéseket csak budapesti vagy külföldi cégekkel kell végeztetni. A közbeszerzési törvényben elõírtak alapján ne felelhessen meg más az elvárásoknak. Minden állami intézet, intézmény központjának Budapesten kell lenni, igy el lehet folytani a vidéki vállalkozók elõretörését.


Sokan élnek kistelepüléseken mezõgazdaságból, az agrártámogatási rendszer megfelelõ kialakításával, a kínai csirke, szlovák tej mérhetelen importjával rengeteg munkahelyet meg lehet szüntetni.


Sajnos a vidéki lakosság öntudatos, önérzetes, nehezen adja fel lakóhelyét, egzisztenciáját, ezért a fentieken kívül további intézkedésekre is szükség van. Megfelelõen kell privatizáni a Volánt, ezzel el lehet érni a járatszám radikális csökkenését, ráadásul a felelõsséget is a már privatizált cég tulajdonosaira lehet kenni. Lehetetlenné kell tenni a fenti intézkedések következtében megszünt iskolák tanulóinak a városi iskolába történõ bejárását, szakkörökön való részvételét sportolását, szüleiknek a munkahelyre történõ eljutását.


A kihalt települések területét sóval be kell hinteni és felszántani, az esetlegesen visszatelepülni szándékozókat meg kell állítani.

A kormányzatnak semmilyen felelõsséget nem szabad magára vállalni, mindig a helyi önkormányzatokat kell hibáztatni, valamint az EU elõírásokra kell hivatkozni.

Az intézkedési terv a Magyar Kormány szabadalma, más országokban felhasználni csak a a szabadalom tulajdonosának írásbeli engedélyével lehetséges. A szabadalom a kormány önnálló szellemi terméke, mely a 80 –as évek románinai falurombolás továbbfejlesztésén alapul.

Sajnos nevet nem írhatok, mert közvetlenül érintett vagyok, könnyen lehet, hogy ezzel a irónikus olvasói levéllel a csepegtetett kormányzati támogatástól fosztanám meg településemet.


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.