Három kisvárosba látogatott el a Régió Rádió

droszler | 2004. október 02 17:42:58 | körmendi hírek |
Barangolás a Nyugat-Dunántúlon
A Magyar Rádió regionális stúdióinak átszervezése következtében jött létre a Régió Rádió. A nagy adáskörzetû mûsor már ellátogatott Vas megye déli részének kisvárosaiba. A szervezetileg a Kossuth Rádióhoz tartozó gyõri, nagykanizsai és szombathelyi stúdiók adásainak összekapcsolásából jött létre a Régió Rádió, amelynek adáskörzete kis híján az egész Dunántúlra kiterjed.

A kísérleti jelleggel induló közös adások egyelõre a reggeli Nyugat-Dunántúli Krónikára és a szombat délelõttönként 9 órától délig sugárzott Borostyánkõ út - Barangolás a Nyugat-Dunántúlon címû mûsorra szorítkoznak. A Borostyánkõ út címû információs, idegenforgalmi, kulturális élõ magazinmûsort a három stúdió munkatársai felváltva készítik el, így háromhetente kerül sor a szombathelyi szerkesztõségre.
Már az induláskor felmerült az ötlet, hogy - mivel a technikai lehetõségek adottak - az elsõ sorozatban a megye városaiba látogat el a mûsor. Ennek jegyében eddig Szombathelyrõl, Sárvárról, július végén Szentgotthárdról, egy hónapja Körmendrõl, az elmúlt szombaton pedig Vasvárról jelentkezett a Borostyánkõ út.
A három dél-vasi kisvárosban ugyanaz a stáb, így a két szerkesztõ-mûsorvezetõ, Kránitz Balázs és Szilágyi József, valamint a technikus Hulman Zsolt várta az érdeklõdõket. Szentgotthárdon július 24-én a város munkaerõ-piaci helyzetérõl, a tervezett termálfürdõrõl, a Rábavidéken élõ szlovének életérõl, az újonnan indított vízimentõ szolgálatról, a turisztikai elképzelésekrõl, a mûvelõdési ház programjairól számoltak be a meghívott vendégek.
Szeptember 4-én, Körmenden, a Batthyány-kastély udvarán felállított mobil stúdiónál a 8-as fõút elkerülõ szakaszának terveivel indított a mûsor, majd a közeljövõben elkészülõ átfogó turisztikai program ismertetésével folytatódott. Itt egyebek mellett elhangzott, hogy a város idegenforgalmi információs központ létrehozását tervezi. Szó esett a kastély hasznosításáról, a Batthyány-kultusz erõsítésérõl, a kórház vállalkozói formában történõ mûködésérõl, a kosárlabdacsapatról, a kulturális programokról, valamint a fiatalok számára alakult ifjúsági klubokról is.
Vasváron az elmúlt hét szombatján a fõtér átalakításával, az idegenforgalmi lehetõségekkel, az alakulóban lévõ Mária-kultusszal, a fejlõdõ postaforgalmi szakközépiskolával foglalkozott a mûsor.
A szerkesztõk tervei szerint a Régió Rádió folytatja nyugatdunántúli barangolását, a jövõben kisebb településekre, tájegységekre látogat el a mûsor.

igor
Rábavidék
2004.10.01.


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.