Kárpátia a Parázsló Hamvakon

droszler | 2004. október 03 09:55:49 | körmendi hírek |
Olimpikonok is részt vettek a körmendi „ bevetésen "

A 64 Vármegye Ifjúsági Mozgalom Vas vármegyei szervezetének jóvoltából szeptember 25-én a Kárpátia nevû zenekar állt színpadra Körmenden. A nemzeti rock mûfajt képviselõ együttes már az elsõ pillanatokban meghódította kétszáz fõs közönségét. A rajongók soraiból Annus Adrián és Fazekas Róbert alakját láthattuk határozottan kiemelkedni. A következõ írásban Adriánnal készített interjúnkat is olvashatják.

Nyolc óra után csapott a húrok közé a nemrégiben alakult Parázsló Hamvak nevû formáció. Számaikat rendre elismerõ taps követte és tûzbe hozták a hazafias érzelmû rockereket. A Kárpátiát kitörõ lelkesedés fogadta, amely az est folyamán végigkísérte produkciójukat. A parketten erõs fizikumot igénylõ össztánc bontakozott ki, a sörcsapoknál méteres sorok álltak. A szervezõk a sikeres rendezvény bevételével a rászoruló határon túli magyarokat támogatják.
Annus Adriánnal a koncert után egy közeli vendéglátóhelyen beszélgettünk. Adrián feleségével és barátai társaságában érkezett Körmendre, ennek ellenére szívesen állt rendelkezésünkre.

- Dobótársaddal, Robival elhatároztátok, hogy a veletek kapcsolatos doppingügyet jogi útra terelitek, s a lausanne-i sportdöntõbíróságon (CAS) harcoljátok ki az igazatokat. Milyen esélyetek van a per megnyerésére, itthon mely szervezetek támogatnak benneteket?

- Bízunk abban, hogy a per kimenetele számunkra pozitív eredményt hoz, esélyeinket ki zárólag a kellõ anyagi háttér hiánya csökkentheti. 15-20 millió forintot kell elõteremtenünk. „Segítséget" a Magyar Atlétikai Szövetségtõl kapunk, irodájukból telefonálhatunk és faxolhatunk. Ennyi és nem több. Úgy érzem, hogy az utca embere teljes mértékben mellettünk áll, de azok, akik pozíciójukból adódóan segíthetnének ügyünkben, semmit nem tesznek. Sõt! Sajnos bevett szokás nálunk, hogy a szarban lévõ embert még mélyebbre tapossák.

- Szerdahelyi Szabolcs néhány napja jelentõs kárt okozó csalás kísérletének bûntette miatt feljelentett az ORFKBûnügyi Fõigazgatóságán.

- Az „urat" személyesen nem ismerem, olvastam róla, állítólag sportorvos volt valamikor. Furcsának találom, hogy a feljelentést - amit én tudomásul vettem - rögtön hírül adta az MTI-nek. Véleményem szerint csak szerepelni akar, a saját elképzeléseit szeretné látni és hallani a sajtóban.

- Fazekas Róbert úgy döntött, hogy folytatja pályafutását és 2008-ban Pekingben ismét bizonyít. Törekszik-e õ arra, hogy maga mellé állítson téged?

- Többször megpróbált meggyõzni, hogy ne hagyjak fel a versenyzéssel, de kevés sikere volt. Versenyen nem állok többet a dobókörbe, még egy hasonló tortúrának nem teszem ki a családomat. Másrészt nagyon kevés ember maradt, akiben megbízhatok. Abbahagytam és ehhez tartom magam. Robinak viszont szívesen maradok az edzõpartnere, ha igényt tart rá. Nyilván óriási dac van bennem, de fogok alkalmat találni arra, hogy más úton bizonyítsak - zárta a beszélgetést Adrián.

Zsigmond Tamás
Rábavidék
2004.10.01.


Képek a rendezvényrõl:
http://hvim-vas.uw.hu/index.html


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.