A régi igazgatót szeretnék a körmendiek

droszler | 2004. október 03 10:59:02 | körmendi hírek |
Aláírásgyûjtõ akció indult Körmenden a mûvelõdési ház és könyvtár igazgatói kinevezésének ügyében. A kezdeményezõk a jelenlegi megbízott intézményvezetõ érdekében gyûjtik az aláírásokat.

A körmendi önkormányzat ez éve elején döntött az addig önállóan mûködõ mûvelõdési ház és városi könyvtár összevonásáról. Az új intézmény igazgatói állására pályázatot írtak ki, amelyen a megbízott igazgató, Mecsériné Doktor Rozália és Szerdahelyi Zoltán szegedi kulturális vállalkozó indult.

A pályázatot véleményezõ kulturális bizottság többségében Szerdahelyi Zoltán pályázatát támogatta, információink szerint a bizottság elnöke Mecsérinét felszólította, hogy vonja vissza pályázatát, erre a megbízott igazgató nem volt hajlandó.

A képviselõ-testület augusztusi ülésén titkos szavazással próbáltak igazgatót választani a képviselõk. A szavazóurnába 18 cédula került, ebbõl azonban 6 érvénytelennek bizonyult, a két pályázó pedig 6-6 szavazatot kapott. Az igazgatóválasztás így érvénytelen volt, a posztra új pályázatot írnak ki, addig Mecsériné Doktor Rozáliát bízták meg az intézmény további vezetésével.

Néhány nappal ezelõtt aztán aláírásgyûjtõ ívek jelentek meg a városban, amelyen az aláírók kijelentik, hogy a jelenlegi megbízott igazgatót látnák szívesen a mûvelõdési ház és könyvtár élén, egyúttal kijelentik, Mecsériné a könyvtárban eltöltött 25 éves munkája során bizonyított, megbízott igazgatóként is közmegelégedésre végezte tevékenységét.

Információink szerint a gyûjtõíveket már több százan aláírták, azokat a közeljövõben nyújtják be az önkormányzathoz.


Szilágyi József

Forrás: MR




  · Korábban megjelent híreink a témában:

     ·   .



Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.