Református fiatalok találkozója Körmenden

droszler | 2004. október 11 08:38:45 | körmendi hírek |
A református templomban megtartott eseményen bemutatkozott a pápai református gimnázium és teológia akadémia is.

Az Õrségi Református Egyházmegye már évtizedek óta szervezi találkozóit a 13-14 éves korosztály számára, amelyek célja, hogy tájékozódási, ismerkedési lehetõséget biztosítson a hasonló hitet valló fiatalok számára.

A két közigazgatási megyébõl, Vasból és Zalából érkezett résztvevõk a szombati rendezvényen tájékoztatót hallgattak meg a pápai gimnázium életérõl, a szervezõk nem titkolt célja, hogy felhívják a gyerekek figyelmét a nagyhírû középiskola által kínált lehetõségekre. A helyszínen beszerezhetõek voltak a jelentkezéshez szükséges dokumentumok is.

Az idén elsõ alkalommal mutatkozott be a közelmúltban újraindult Pápai Református Teológiai Akadémia, a lelkészképzés részleteirõl az akadémia három hallgatója számolt be, az egész napos rendezvényen a Körmendi Ifjúsági Kör tagjai is közremûködtek.

Szabadi István, körmendi lelkész rádiónk kérdésére elmondta, azért is örül annak, hogy az idén Körmenden rendezték meg a találkozót, mert a városban mûködik az egyházmegye legrégebbi gyülekezete, a rendezvényen így be tudták mutatni, milyen mély gyökerei vannak a református vallásnak az ország nyugati részén.


Szilágyi József

forrás: MR


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.