Ál-csatornások járják Nyugat-Dunántúlt

droszler | 2004. október 11 16:38:45 | közérdekü |
Megbízás és megrendelés nélkül járja Nyugat-Dunántúl ipari parkjait és üzemeit egy vállalkozó, aki csatornatisztítási munkákat kíván végezni. Több helyen is sikerült így komolyabb bevételhez jutnia.

Az egyik alföldi településen egyéni vállalkozóként bejegyzett határozott fellépésû férfi, fõként ipari üzemeket, vállalkozásokat keres meg azzal, hogy neki a cég telephelyén csatornatisztítási és karbantartási munkákat kell végeznie. Az esetek döntõ többségében a vállalt titkárnõjénél, adminisztrációs munkatársainál jelentkezik egy elõkészített szerzõdéssel, amelynek aláírásával olyan munkát rendelnek meg, amelynek elvégzésére nincs is szükségük.

Errõl az egyik érintett vállalkozás vezetõje tájékoztatta rádiónkat, aki elmondta még, a több társával együtt érkezõ férfi az õ esetükben a többszöri szóbeli felszólítás ellenére sem hagyta el a cég telephelyét, sõt, az udvaron eltávolították a csatornafedeleket, és munkába kezdtek, amit csak a közben értesített rendõrök érkezése után hagytak abba.

Informátorunk szerint az általuk használt technológiát ma már egyik szakvállalat sem alkalmazza, de, mint fogalmazott, ez a kisebb probléma, mivel az esetlegesen aláírt szerzõdés birtokában és a látszattevékenység befejezése után több százezer forintos munkadíjról nyújt be számlát a hívatlan vállalkozó.

A cégvezetõ arra hívta fel a figyelmet, a tapasztaltok alapján várható, hogy a férfi a közeljövõben kisvállalkozásoknál, illetve családi házaknál jelentkezik a megrendelés nélküli csatornatisztítási munkákra.


Szilágyi József

Forrás: MR


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.