A szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítették Körmenden

droszler | 2004. október 17 10:27:10 | körmendi hírek |
Kattintson a képere !A környezettudatos gondolkodásra, a szelektív hulladékgyûjtés fontosságára kívánták felhívni óvodás és kisiskolás gyerekek figyelmét Körmenden. A helyi önkormányzat, a Müllex Körmend Kft. és az Öko-Pannon Kht. közösen szervezte meg azt az eseményt, ahol a kicsik játékos formában ismerkedhettek a hulladékgyûjtéssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókkal.

A hasznosító toronyról leolvasott információk alapján aki jól válaszolt, az máris egy újrahasznosított papírból készült kifestõt kaphatott. Emellett a gyerekek a különbözõ hulladékfajtáknak megfelelõ labdával az azonos feliratú lyukakba célba dobhattak az ökofára. A tudás kereke pedig azt mutatta meg nekik, hogy milyen hulladékból mit lehet készíteni.

Dr. Stankovits György, Körmend város jegyzõje

„Ezt a rendezvényt Körmend város önkormányzata, az Öko-Pannon Kht. és a Müllex Kft. rendezte, és az a célja, hogy a szelektív hulladékgyûjtés fontosságára hívja fel a figyelmet, elsõsorban – mint itt látható – a fiatalabb korosztály számára.”

Itt, ebben a városban is több olyan szelektív hulladékgyûjtõ sziget van, ahol a helyiek külön helyezhetik el a papírt, az üveget és a mûanyagflakonokat. A gyûjtõ cég tervezi, hogy a közeljövõben a fémeknek és a szárazelemeknek is külön tárolókat helyeznek ki.

Bauer Arnold területi képviselõ, Müllex Körmend Kft.

„Nekünk nagyon fontos a szelektív hulladékgyûjtés, és most már büszkén elmondhatjuk, hogy 35 ezer ember veszi ezt igénybe a környéken. Szentgotthárd és környéke, valamint Körmend, ami igénybe veszi a szelektív hulladékgyûjtést.”

Jelenleg az ipari és a lakossági hulladékoknak együtt mintegy 10%-át gyûjtik be úgy, hogy az már elõre szét van válogatva. Az esemény szervezõi többek között a fiatalok érdeklõdésének felkeltésétõl remélik azt, hogy ez a szám hamarosan jóval nagyobb lesz.

Németh Zsolt

Forrás: Pro-28 Stúdió


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.