Letették az EYBL körmendi üzemének alapkövét

droszler | 2004. október 21 16:28:03 | körmendi hírek |
A tervezettnél jóval nagyobb alapterületen és a szabászati üzem mellett egy logisztikai központot is épít Körmenden az Eybl International Kft. A termelés már jövõ tavasszal megkezdõdhet a vasi kisvárosban, ahol most helyezték el a leendõ üzemek alapkövét, pontosabban négy fa ültetésével tették emlékezetessé ezt a napot.

Az osztrák Eybl cég már több mint tíz éve jelen van Magyarországon. Jánosházán, Nagykanizsán és Lentiben mûködik üzemük, amelyekhez jövõ tavasztól társul egy körmendi szabászati üzem is.

Bebes István, Körmend polgármestere

„Eredetileg 9,3 hektárról volt szó, ma viszont mindösszesen 34 hektáros területen valósul meg a beruházás.”

A cég ugyanis egy logisztikai központot is létrehoz a városban. Ezzel együtt a vállalat mintegy hárommilliárd forintot fektet be Körmenden. Ennek nyomán négyszáz új munkahely létesül a városban, ahol az elmúlt idõszakban komoly gondokat okozott több termelõ üzem bezárása.

Johannes M. Elsner vezérigazgató, EYBL International

„A beruházás elindításánál döntõ szempont volt Körmend kitûnõ földrajzi fekvése. Cégünk számára fontos, hogy innen jól elérhetõ Szlovákia, Románia és más fontos célországok.”

Az Eybl cég vezetõi a várossal kötött szerzõdés mellett egyúttal egy keretmegállapodást is aláírtak, melyben vállalták, hogy jelentõs mértékben támogatják a város kosárlabda csapatát, a Marc-Körmendet. A befektetõ cég és a város képviselõi négy különbözõ fa ültetésével tették emlékezetessé a szerzõdések aláírásának napját.

Németh Zsolt

Forrás: Pro-28 Stúdió


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.