Körmendi Batthyány mise hangzik el Bécsben

droszler | 2004. október 24 19:57:36 | Batthyány Év - 2005 |
Kattintson a képere !Nagyszabású ünnepre készült a Batthyány család 2004. március 23-án Bécsben Batthyány Boldog László boldoggá avatásának elsõ évfordulójára. Mivel a Szombathelyi Egyházmegye ugyanezen a napon helyezte el Rómában a Szent Péter templomban lévõ Magyarok Nagyasszonya kápolnában Oláh Éva Arré dombormûvét, a bécsi ünnepség elmaradt.

Az elmaradt ünnep helyett az ünnepi szentmise a herceg születésének 134. évfordulóján - október 28-án - lesz Bécsben a szalézi templomban. A szentmise fõcelebránsa az osztrák pápai nuncius lesz. Vele misézik Paul Iby kismartoni megyéspüspök.

A szentmise érdekessége, értéke lesz, hogy ezen elhangzik Sabáli László Körmendi „Batthyány" miséje.

Kattintson a képere !

Batthyány Boldog László tiszteletére írt mise õsbemutatója 2003. január 22-én volt a körmendi templomban. A szentmisén jelen volt Batthyány-Strattmann László Paszkál herceg is feleségével együtt. Szentmise után nagy elismeréssel szóltak a zenemûrõl és kifejezték azt az óhajukat, hogy a jövõben a Batthyány László tiszteletére tartandó szentmiséken ez a mise hangozzék el.
A „Batthyány" mise már elhangzott több Batthyány ünnepen, hallhatták Németújváron is, s most Bécsben hallhatja a szentmise közönsége.


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.