Tervezik a csatornahálózat további bővítését

droszler | 2004. október 30 19:51:34 | körmendi hírek |
Körmendi közmeghallgatás köz nélkül


Október 21-én Körmenden a polgármesteri hivatal nagyter­mében közmeghallgatást tartott a városvezetés. A rendezvényen - melynek elõkészítetlenségét sokan kifogásolják - leszámítva a média (újságok, tv) munkatársait és a tíz jelenlévõ önkormány­zati képviselõt, a lakosság részérõl mindössze hatan vettek részt.

Az összejövetel fõ témája a város szennyvízhálózatának bõ­vítésérõl adott tájékoztató volt, melyet Bebes István polgármes­ter tartott. Elmondta egyebek kö­zött, hogy a több mint hétéves küzdelem végre eredményt ho­zott, hiszen október végére befe­jezõdik a szennyvíztisztító telep bõvítése, amellyel kapacitásnöve­kedés is jár. A város csatornázott­ságáról is szót ejtett. Elhangzott, hogy Körmend jelenlegi csator­názottsága 62 százalékos, amely arányt szintén növelni szükséges. Ennek érdekében lehetõség van egy újabb, remélhetõleg sikeres pályázaton történõ részvételre, melyen 360 millió forintos céltá­mogatás nyerhetõ el, ehhez a vá­rosnak 15 százalékos önrészt kell biztosítani. Ezt a pénzt a jövõ évi költségvetésbe be fogják tervez­ni. A város néhány utcájában, így a Nyírfa, az Úttörõ és a Tavasz utcában a jelenlegi elvezetõ rend­szer nem rentábilis, ezért más rendszerû mûködtetési forma ki­alakítása válik szükségessé.
A polgármesteri tájékoztató után Czafit Csaba, a mûszaki iroda vezetõje szólt a város belsõ területére vonatkozó csatornázá­si tervekrõl és elképzelésekrõl, a több helyen tapasztalt és felfe­dett illegális csatornabekötések­rõl. Az eddigi lakossági hozzájá­rulás összege növekedni fog, várhatóan 180-190 ezer forintra.
Tóth László képviselõ, a pénz­ügyi és gazdasági bizottság elnöke a téma kapcsán szólt a pénzin­tézeti kölcsönösszeg igénybevé­teleinek lehetõségeirõl, a nagyon kedvezõ konstrukciójú, 96 hóna­pos futamidejû törlesztéssel igénybe vehetõ formációról is.
Egyed Gyula képviselõ a tár­sult települések csatlakozása so­rán a tulajdonjogi viszonyok változásaival kapcsolatban tett fel kérdéseket, melyekre a köz­meghallgatás elõadói helyben kielégítõ válaszokat adtak.
A közmeghallgatáson elhang­zottakat a jelenlévõ képviselõk egyhangúlag elfogadták.

Tóth László
Rábavidék


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.