Holland és német tisztviselők Körmenden

droszler | 2004. október 31 17:01:34 | körmendi hírek |
Négy holland és három német, a he­lyi közigazgatásban dolgozó szakember töltött el közel egy hetet Körmenden.

A tisztviselõk a partnervárosi kapcsolatok keretében Groesbeek és Kranenburg városaiból érkeztek magyarországi tapasztalatcserére és a körmendi önkormányzat mun­katársainak tavalyi látogatását viszonozták. Az október negyediké­tõl nyolcadikáig tartó idõszakban sûrû programban volt részük.
Héttõn dr. Stankovits György jegyzõ tartott számukra elõadást a magyar közigazgatás rendsze­rérõl, valamint a körmendi önkor­mányzat mûködésérõl, felépítésé­rõl. Másnap Tóthné Dudás Móni­ka a magyarországi hatósági eljá­rásokról beszélt, míg szerdán Rápli Pál fõépítész ismertette szakterülete sajátosságait. A vendégek délutánonként a hi­vatali munkával ismerkedtek, megnézték a múzeumot, meglátogatták az általános iskolákat, valamint a Városi Televíziót. Rápli Pálnak köszönhetõen igen érdekes város­nézõ sétán vehettek részt. A vendéglátók tájékoztatták õket a szennyvíztelep rekonstrukciójáról és a sportcsarnok tervezett át­építésérõl.
A szakmai programokon kívül szombat­helyi és õrségi kirándulást is szerveztek vendégeiknek a polgármesteri hivatal projekt­ben résztvevõ munkatársai.
Dr. Stankovits György jegyzõ az egy he­tes programot eredményesnek minõsítet­te. Amint fogalmazott, sikerült a hivatali munkaszervezés problémáit feltárni, ta­pasztalatait megosztani egymással. Az együtt töltött idõ alatt a külföldi kollégáik­ban élt, országunkról alkotott tévhiteket is sikerült eloszlatni, így minden bizonnyal jó benyomásokkal térhettek haza.


Körmendi Híradó


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.