Hogyan tovább?

droszler | 2004. november 01 14:20:12 | körmendi hírek |

Nyolcadikosok tájékozódtak a középiskolákban

Októberben mindegyik középiskola ki­tárulkozik, megmutatja magát az érdeklõ­dõ nyolcadikos diákok számára. A jövõre továbbtanuló általános iskolások mindkét körmendi középiskolát megismerhették. A Rázsó Imre Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium október hetedikén, míg a Köl­csey Ferenc Gimnázium október huszadi­kán rendezett nyílt napot. Az intézmények a szombathelyi Képzési Kiállításon is vár­ták az érdeklõdõket. Errõl mindkét intéz­mény vezetõje úgy nyilatkozott, hogy hasznos kiegészítõje a nyílt napnak, de a személyes iskolai találkozás fontosabb: a szülõk és diákok együtt tájékozódhatnak leendõ választott iskolájukban. A két in­tézmény jövõ évi terveirõl, ajánlott kép­zéseirõl az igazgatók beszéltek.

A Kölcsey Ferenc Gimnáziumban délelõttre várták a látogatókat- szülõket és gyerekeket -, és több év után most újra lehetõséget ad­tak óralátogatásra. Soós István igazgató elé­gedetten nyugtázta, hogy az elõzõ évhez ké­pest is nagy volt az érdeklõdés. Elmondta, hogy ismét két osztály indítását tervezik a következõ tanévben. A nulladik évfolyamos képzés keretében heti tizenöt órában angol vagy né­met nyelvet tanulhatnak a jelentkezõk, a má­sodik idegen nyelvet hetente három órában tanítják. Az informatikával öt órában lesz le­hetõségük foglalkozni, ennek eredményekép­pen záróvizsga letételére is alkalmassá vál­hatnak a tanulók.
A hagyományos, négy évfolyamos képzé­sen emelt szintû idegen nyelvoktatást biztosí­tanak. Az azt jelenti, hogy az államilag elõírt alap óraszámhoz képest annak ötven százalé­kával többet fordítanak e célra. A matematika oktatásában ún. emelt óraszámú képzés in­dul, amelynek keretében a heti három órán túl további egyet fordíthatnak a diákok tanítására.

Egyed Gyula, a Rázsó Imre Szakközépisko­la, Szakiskola és Kollégium igazgatója elmond­ta, hogy a hagyományos képzési palettát ajánl­ják a pályaválasztás elõtt álló nyolcadikosok számára. A szakközépiskolai képzés kereté­ben mezõgazdasági gépésztechnikus-autó-szerelõ szakot, valamint vállalkozási ügyinté­zõ és számítástechnikai szoftverüzemeltetõ szakot indítanak a jövõ tanévben.
A szakiskolában mezõgazdasági gépész­szerkezetlakatos, asztalos és kárpitos, nõi ruha­készítõ, a kõmûves és az élelmiszer - és vegyi áru kereskedi szakmát sajátíthatják el.


Körmendi Híradó


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.