Beszélgetés Tóth Imre önkormányzati képviselővel

droszler | 2004. november 02 14:52:53 | körmendi hírek |
Ha kell, társadalmi munkát szervez

A 9. számú választókörzet önkormány­zati képviselõje 1998 óta Tóth Imre, aki a polgári oldal támogatásával, független jelöltként került a testületbe. Körzetéhez a nyugati városrész, azaz Alsóberki és a Vasútmellék tartozik. Kemestaródfán szü­letett, 34 éve él városunkban. Olyan kör­mendinek vallja magát, aki szülõfalujá­ban is otthon érzi magát. A MÉH telepen dolgozik, nõs, három gyermek édesapja, karácsonyra várja ötödik unokája érkezé­sét. A vele készült beszélgetéssel folyta­tódik a képviselõket bemutató soroza­tunk.

- Mikor döntött úgy, hogy aktívan is bekapcsolódik a város politikai életébe?

- Már 1994-ben pedzegették néhányan, hogy induljak a helyhatósági választáson, de én inkább a gyermekeimnek segítettem épít­kezni, mintsem hogy politizálni kezdjek. Négy évvel késõbb az MSZP kivételével valamennyi párt megkeresett. Én soha nem voltam pártnak tagja, és a jövõben sem kívánok az lenni. Amikor Bebes István is szólt, akkor szinte az utolsó pillanatban álltam kötélnek, és csak azért, mert úgy éreztem, hogy az alsóberkiek is elfo­gadnak. Örülök, hogy a két legutóbbi választá­son a FIDESZ-MDF Polgári Összefogás Körmen­dért támogatását tudhattam magam mögött. A családomon belüli gyermek-és ifjúkori törté­nések tettek olyanná, hogy nem tudnék balol­dali lenni. Egyébként annak, amit csinálok, vaj­mi kevés köze van a politizáláshoz, mindössze az a célom, hogy a város és benne a körzetem fejlõdjön, és a lakóhelyükkel elégedettek Iegyenek az emberek.

- Melyik ciklusban tudott eredménye­sebben dolgozni?

- Nyugodtan mondhatom, hogy többet ér­tem el most, mint az elõzõ négy év során. Ennek természetesen azaz oka, hogy most a polgári oldal képviselõi vannak többségben a testületben. A legnagyobb eredménynek azt tartom, hogy lakossági kezdeményezésre sikerült 2003 tavaszára a kórház és a Berki csárda közötti jár­da újjáépítését elvégezni. Az újváros, Prímás és Gizella királyné utca bazaltzúzalékot kapott, így ezek is járhatóvá váltak. Befejezõdött az al­sóberki temetõ útjainak felújítása, tuják ülteté­se kezdõdött el, ami remélhetõleg tavasszal foly­tatódni fog. Az idei romanapra készült el az al­sóberki focipálya melletti öltözõ bõvítése, és egy szabvány méretû bitumenes kosárlabdapályát is sikerült létrehozni. Ennek a környezetét az áladásra 15 helyi fiatallal társadalmi munká­ban rendbetettük. Az önkormányzat körülbelül húszmillió forintot költött eddig a 9-es körzetre. Ezúton is szeretném megköszönni Bebes lstván polgármesternek, a képviselõ-testületnek, az önkormányzat és a Városfejlesztési Iroda dolgozó­inak, a körzet lakóinak az elképzeléseim megvalósításához nyújtott segítséget.

- Végeztek más társadalmi munkát is a körzetében?

- Korábban a Váci Mihály utcában hatvan méter járdát csináltunk meg a lakókkal, majd késõbb a Dankó Pista utca teljes hosszában hatszáz méter járda készült el a lakosság teljes beleegyezésével és támogatásával. Az önkor­mányzat adta az anyagot, a lakók pedig kivétel nélkül elvégezték a szükséges munkát a házuk elõtt. Még folytatni akarjuk a járdaépítést a Fazekas, Tompa és a Babits Mihály utcában is.

- Milyen terveket szeretne megva­lósítani ezenkívül a közeljövõben?

- Nagyon fontos a szennyvízhálózat bõ­vítése, valamint a csapadékvíz elvezetésének megoldása fõként a Szent Imre herceg út és a futballpálya melletti utcában, valamint a Ver­seny utcában. Itt 30 évesek a házak, eltömõd­tek az árkok, felújításuk szükséges ahhoz, hogy ne folyjon a víz a kertekbe. A szennyvízhálózat kiépítése után lehet majd folytatni az utak és járdák aszfaltozását.

- Hogyan értékeli a Városfejleszté­si, Környezetvédelmi és EU Integráci­ós Bizottság tevékenységéi, amelynek ön is tagja?

- Jó munkakapcsolatban vagyunk egymás­sal és a Városfejlesztési Irodával is. Havon­ta kétszer ülésezünk, ami azért fontos, mert így jut idõ a napirendi pontok alapos meg­vitatására. Ez is az oka annak, hogy a testü­let 90 százalékban támogatta eddigi elõter­jesztéseinket.

Csihar Tamás
Körmendi Híradó


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.