Batthyány- mise az osztrák fővárosban

droszler | 2004. november 02 20:22:28 | Batthyány Év - 2005 |
Kattintson a képere !Boldog Batthyány László születésének 134. évfordulóján emlékezõ szentmisét tartottak a bécsi Szalézi templomban. Az ünnepi szertartás fõcelebránsa Dr. Georg Zur, osztrák pápai nuncius volt, s vele misézett Dr. Paul Iby, kismartoni megyéspüspök és Dr. Gyürki László pápai prelátus is.

Az ünnepélyes körmenetet követõen Dr. Georg Zur, pápai nuncius vezetésével a templomban helyezték el azt a díszes ereklyetartót, mely a boldoggá avatott herceg jobb kézcsontjának egy kis darabját tartalmazza. “Így a jövõben Németújvár és Körmend után Bécsben is megtalálható majd Boldog Batthyány László testének egy darabja, melyhez hívek sokasága imádkozhat majd, és kérheti a boldoggá avatott közbenjárását az égieknél.”
Az ünnepi szentmisén részt vettek Boldog Batthyány László leszármazottai, kiknek kérésére a szertartáson elhangzott a hercegorvos tiszteletére íródott zenemû, a Körmendi Batthyány-mise is. Sabáli László szerzeményét a Szalézi templom kórusának elõadásában hallgathatták meg az ünnepi mise résztvevõi.
A megemlékezésen közremûködött a Bécsben élõ magyarokból alakult Liszt Ferenc Kórus is.
A közel kétórás ünnepi szentmise a magyar Himnusz hangjaival zárult.

Kattintson a képere !

Kattintson a képere !


Tóth Judit

Fotó: Wolf Ferenc




További fotók az ünnepi szetmisérõl >>itt<<


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.