Nemzetközi egyetemi hálózat

droszler | 2004. november 14 17:58:08 | közérdekü |
Hét külföldi felsõoktatási intézménnyel együttmûködve Nemzetközi Egyetemi Hálózatot alapított a szombathelyi Berzsenyi Dániel Fõiskola. Az errõl szóló megállapodást ma írták alá az intézmények rektorai a vasi megyeszékhelyen.

Egy-egy német, lengyel, szlovák, szlovén, horvát és olasz egyetem kapcsolódott be a szombathelyi Berzsenyi Dániel Fõiskola kezdeményezésére. A nyolc intézmény által létrehozott egyetemi hálózat elsõdleges célja az oktató- és hallgatócsere, közös tudományos kutatások, képzési programok megvalósítása.

Szitás József fõsztályvezetõ, Oktatási Minisztérium

„A felsõoktatás irányítása közben egyik tekintetünket mindig arra szegezzük, hogy az oktatás, a kutatás, a gondolatok szabadsága, és a Bolognában aláírt egyetemi Magna Charta ne tûnjön el az életünkbõl és irányadó legyen.”

A partnerintézmények közötti együttmûködés egy-egy tanévre kidolgozott program alapján valósul majd meg.

Prof. Dr. Gadányi Károly rektor, Berzsenyi Dániel Fõiskola

„Rövidesen, néhány hét múlva Mariborban fog találkozni az a szakértõi gárda, most már a karoknak a képviselõi, vezetõi, akik a következõ évre dolgozzák ki a mûködési programot.”

A tervek szerint a partnerintézmények minél elõbb próbálják egységesíteni a kreditrendszerüket, így akár közös diplomák kiadására is lehetõség nyílik.

Ludvig Orsolya

Forrás: Pro-28 Stúdió


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.