Támogatott körmendi diákok

droszler | 2004. november 14 07:49:05 | körmendi hírek |
Körmend város önkormányzata 2003-ban alkotott rendeletet a felsõoktatásban tanuló körmendi fiatalok támogatásáról a Boldog Batthyány-Strattmann László díj odaítélésérõl.

A támogatás iránt egyre növekedõ az érdeklõdés, idõközben olyan ismérvek kerültek elõ és tapasztalatok halmozódtak fel, hogy módosítani kellett az eredeti rendeletet. Ezt a városatyák legutóbbi ülésükön megtették, s november elsejétõl hatályba helyezték.
Ugyancsak ezen az ülésen döntöttek az ösztöndíj 2004. II. félévi pályázatainak elbírálásáról, melyet átruházott hatáskörben az oktatási, ifjúsági és ifjúságvédelmi, valamint az egészségügyi és népjóléti bizottság közösen végzett el.
Eszerint a beérkezett 14 pályázó közül 2004. II. félévében a rendeletben meghatározott 25 ezer forint/hó ösztöndíjat a következõk kapják: szociális indokok alapján Kõrösi Tibor és Nagy Babett fõiskolai és Pataki Katalin egyetemi hallgatók, tanulmányi eredmény alapján Németh András egyetemi hallgató.
A támogatottak valamennyien körmendi lakosok.
Dr. Nagy Zoltán képviselõ javasolta: mivel 2005. a Batthyány-év, az ösztöndíjas támogatott egyetemista e témához kapcsolódó pályamunkája kerüljön be a megjelentetésre tervezett jubileumi kiadványba.

Tóth L.
Rábavidék


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.