Csökkent a gyermeklétszám az oviban

droszler | 2004. november 17 11:41:57 | körmendi hírek |
Beszámolt a bartóki intézmény vezetõje


Körmenden a város legfiatalabb óvodája a Dr. Batthyányné Coreth Mária Terézia óvoda most 27 éves. Tagóvodája ennél jóval korosabb, a Dienes utcai ovi ugyanis már 104 éves. Az intézmény vezetõje, Rózsás Ágota a körmendi képviselõ-testület legutóbbi ülésén számolt be írásban és szóban a gyermekintézményben folyó oktató-nevelõ munkáról.

Tájékoztatójából kiderült, hogy a múlt év szeptemberében a gyermeklétszám csökkent, így jelenleg összesen kilenc gyermekcsoport mûködik. A központi óvodába ebben az oktatási évben 5 csoportban összesen 125, a tagóvodába 4 csoportba szintén 125 gyerek jár. Az elõjegyzett gyerekek száma mindkét formációban 3-3. A központi óvodában jelenleg a tanköteles korú gyerekek száma 46, a tagóvodában pedig 37.
Az óvoda rendszeresen szervezi és tartja meg hagyományossá vált programjait, alkalmazkodva a gyerekek életkori sajátosságaihoz. Anyagi forrásaikat a költségvetésben biztosított pénzeszközökön túl pályázati úton igyekeznek kibõvíteni. A közelmúltban öt pályázaton szerepeltek eredményesen, melyeken 410 ezer forintot sikerült szerezniük. Tevékenységüket két alapítvány is segíti, egyik az 1990-ben létrehozott Dienes Lajos Alapítvány, másik a 2003-ban újjáalakult Dr. Batthyányné Coreth Mária Óvoda Millenniumi Alapítvány a Gyermekekért elnevezésû. Mindkét alapítvány céljai között kiemelt helyet kapott az óvodai udvari játszóeszközök EU-szabványosítása.
A vezetõnõ szóbeli kiegészítõjében elmondta egyebek között, hogy folyamatban van az óvodai házirend kialakítása, a logopédiai tevékenység további bõvítése, a vidéki gyerekeknek nyújtott szolgáltatások fejlesztése. Az óvodai közösségek, köztük aszülõi munkaközösség és az alapítványi vezetõségek újjászervezése megtörtént. A gondokról és problémákról is szólva megjegyezte, hogy elmaradt az óvodai udvari játékeszközök állapotának felmérése, csak részleges eszközjavítások és karbantartások történtek.

ász
Rábavidék


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.