Változásokról és tervekről a körmendi kórház kapcsán

droszler | 2004. november 16 11:16:03 | körmendi hírek |
Kattintson a képere !Háziorvosi találkozót tartottak a közelmúltban Körmenden, ahol a kórház vezetõi és orvosai ismertették az intézményben eddig végbehajtott változtatásokat és fejlesztéseket. A fórumon hangsúlyozták a háziorvosok és a kórházi dolgozók szorosabb együttmûködését, s a kor színvonalának megfelelõ gyógyítás fontosságát is.

Területileg 55 ezer ember tartozik a körmendi kórházhoz, mely intézmény mûködtetését augusztustól a HospInvest cégcsoport vette át a város önkormányzatától. A körmendi intézmény azóta Dr. Batthyány-Strattmann László Kórház és Egészségügyi Szolgáltató Kft. néven mûködik, a HospInvest leányvállalataként, ügyvezetõje Dr. Németh Attila. A sebész fõorvos elmondta, hogy a cégcsoporttal való megállapodásra elsõsorban a kórház mûködésének biztosítása miatt került sor. Az ingatlanvagyon az önkormányzat tulajdonában maradt, az ingó vagyont és a berendezéseket a HospInvest vette át, s a cég finanszírozza a továbbiakban a szükséges beruházásokat is.
A tervek szerint a kórházban kiterjesztik az egynapos beavatkozásokat, melyek elsõsorban szemészeti, gégészeti, urológiai, orthopédiai, nõgyógyászati, plasztikai sebészeti és traumatológiai mûtétekre vonatkoznak. Emellett törekednek a laboratóriumi vizsgálatok repertoárjának szélesítésére, valamint a röntgen és a szülészeti osztály fejlesztésére is. Az elképzelések szerint VIP kórtermek létrehozására is sor kerül, s tervezik egy úgynevezett zártforgalmú gyógyszertár kialakítását is. Utóbbit azért is fontosnak tartják, mert a kórházi patika megvalósulásával a betegek konzultálhatnak a gyógyszerészekkel és az orvosokkal a tabletták szedésével kapcsolatos problémákról.
Dr. Bárány Gyõzõ, a kórház orvos-igazgatója kiemelte, hogy magasabb szintû és többfajta szolgáltatással igyekeznek helyben tartani, illetve máshonnét is Körmendre vonzani a betegeket. Hozzátette, hogy a mûködtetõ cég minden korábbi munkatárs foglalkoztatását vállalta, így velük és az újonnan érkezõ szakemberekkel együtt a kor színvonalának megfelelõ gyógyítást végeznek majd. Mivel a kórház finanszírozhatósága, versenyképessége nagyban függ a szakmai színvonaltól, több orvost is felvettek az intézménybe. Emellett a továbbiakban biztosítják, hogy bizonyos mûtétek során a betegeknek nem kell messze utazniuk, hanem szükség esetén egy-egy szakember érkezik Körmendre, aki elvégzi a beavatkozást.

Tóth Judit


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.