Konferencia a civil partnerségről

droszler | 2004. november 22 19:17:12 | közérdekü |
A civil szervezetek és az önkormányzatok együttmûködésérõl, a Nemzeti Civil Alapprogramról is szó volt a II. Civil Partnerség Regionális konferencián Szombathelyen. A rendezvényen 200 civil szervezet képviselõi vettek részt az egész nyugat-dunántúli régióból.

Már készül az a törvénytervezet, amely a civil szervezeteknél dolgozó önkéntesek helyzetét szabályozza. Azoknak a segítõknek a viszonyát rendezi, akik nem tagjai egyetlen ilyen csoportnak sem, de a tevékenységükhöz munkájukkal szeretnének hozzájárulni.

Jagasics Béla vezetõhelyettes, ICSSZEM, Kormányzati Civil Kapcsolatok Fõosztálya

„Ezeknek az önkénteseknek a jogi kedvezõ, pozitív fogadtatását megteremtsük, szabályozva legyen ez a terület, ne lehessen se kijátszani, se visszafejleszteni.”

A konferencián elhangzott az is, hogy meg kell teremteni a pénzügyi és jogi feltételeit annak a rendszernek is, hogy bizonyos önkormányzati és állami feladatokat a civil szervezetek átvállalhassanak.

Dr. Ipkovich György polgámester, Szombathely Megyei Jogú Város

„Egészségügyi, szociális, oktatási, hagyományõrzõ, kulturális téren számos egyesülettel van szerzõdésünk, ilyen például a Savaria Legio is, ami szerzõdés alapján vesz részt a város egyes eseményein.”

Az önkéntesekrõl szóló törvénytervezetet várhatóan tavasszal tárgyalja majd az országgyûlés.

Ludvig Orsolya

Forrás: Pro-28 Stúdió


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.