Jankovics Marcell Vasváron

droszler | 2004. november 21 16:07:59 | kultúra |
A népszerû rajzfilmkészítõ, esztéta Ertékátadás a kisgyermekkorban címmel tartott elõadást Vasváron a város és a kistérség óvónõi számára.

A pedagógusoknak, óvónõknek, tanítóknak, tanároknak szánt elõadássorozatnak nem ez az elsõ eleme, a szervezõk folyamatosan tervezik neves, elismert szakemberek meghívását egyebek mellett a látókör bõvítéséhez és gazdagításához. Fontosak az ehhez hasonló találkozások a gyermekekkel hivatásszerûen foglalkozók számára azért, hogy irányt mutassanak, értéket közvetítsenek és ezeket erõsítsék bennük ebben az értékválságos korszakban.
Jankovics Marcell a maga közvetlen stílusával beszélt a közönségének egyebek mellett arról, hogy a közösségek szerepe egyre inkább elengedhetetlen lesz egy egészségesen cseperedõ ember számára, ahol sok más mellett el kell sajátítania az önálló döntéshozás képességét. Érzelmi, értelmi fejlõdéséhez is elengedhetetlen a közösség ható és formáló ereje is, itt tanulhatja meg egyebek között a hagyományokhoz való kötõdést és annak tiszteletét is.
A gazdag témájú elõadás zárásaként a résztvevõk kérdéseket tehettek fel az elõadónak, és így zárult a „mini" mindent tudás egyetemének aktuális elõadása Vasváron.

pam
Rábavidék


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.