Körmend: szűkös költségvetés jövőre

droszler | 2004. november 28 11:19:06 | körmendi hírek |
Szûkös lehetõségeket tartalmaz Körmend jövõ évi költségvetési koncepciója – hangzott el a képviselõ-testület legutóbbi ülésén, ahol további tárgyalásra alkalmasnak találták a tervezetet.


A koncepció szerint Körmend jövõre 3 milliárd 700 millió forintból gazdálkodhat, ami 290 millióval kevesebb, mint az idei keret. A változás oka, hogy jövõre nem emelkednek jelentõsen a normatív állami támogatások, csökken a települési igazgatási feladatok ellátásához adott összeg, és a szociális ágazat támogatásának változása is kedvezõtlenül érinti a várost.

A bevételek növelése érdekében több intézkedést tervez az önkormányzat. Így szóba került a lakbérek és a piaci helypénzek emelése, és a biofûtõmû bérbeadása is.

A koncepció szerint a kiadások részletes tervezése során racionalizálni kell a házkezelési és vagyongazdálkodási feladatokat, valamint fokozottabban kell foglalkozni a vagyonértékesítéssel.

Az intézmények mûködtetése jövõre 2 milliárd 75 millió forintjába kerül a városnak, beruházásokra, fejlesztésekre 743 milliót terveznek, épület- és útfelújításokra 131 millió szerepel a tervezetben.

A tervezett hiány 167 millió forint, viszont a koncepció vitája kapcsán elhangzott, a hitelfelvételt 150 millió alá kell szorítani, egyúttal alapos egyeztetést kell folytatni az intézményekkel Körmend jövõ évi költségvetésének további tervezése során.

Szilágyi József

Forrás: MR


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.