A reptéri tragédiáról senki nem mond semmit

droszler | 2004. november 28 11:22:06 | körmendi hírek |
Egyelõre nagy a titkolózás
Egy körmendi fiatalember, tandem siklóernyõzés közben 100 méteres magasságból lezuhant és szörnyethalt.


A szeptemberi tragédia után a Polgári Légiközlekedési Hatóság azonnal megkezdte a széleskörû vizsgálatot. A szakemberek azóta feltárták a körülményeket, a vizsgálat nem régiben le is zárult, a Hatóság azonban nem nyilatkozik a részletekrõl. Bajkó Erika, szóvivõ megkeresésünkre csak annyit erõsített meg, hogy az eljárás valóban befejezõdött, ám az eredményrõl nem mondhat semmit.

Bajkó Erika azt sem árulta el, hogy miért nem lehet nyilvánosságra hozni a részleteket. A nem hivatalos információk szerint az utas nem volt megfelelõen rögzítve a tandempilótához. Ez azt jelenti, hogy az utast egy speciális eszköz és három csat segítségével kapcsolják az irányítóhoz. A hevederek a combokon és a mellkason helyezkednek el. A hírek szerint a felszálláskor a három hevederbõl csak egy volt bekapcsolva, és ezért csúszott ki a fiatalember a beülõbõl. Ráadásul az utast nem a pilóta készítette fel a repülésre.

Megkerestünk több siklóernyõs klubot is, ahol az után érdeklõdtünk: valóban megtörténhet-e, hogy felszállás elõtt nem ellenõrzik az öveket, ám senki sem kívánta kifejteni álláspontját.

Közben a Vas Megyei Rendõrfõkapitányság is vizsgálatot folytat az ügyben, légi közlekedési halált okozó, gondatlan veszélyeztetés gyanújával. Szalai Ferenc szóvivõ annyit mondott, hogy a Légiközlekedési Hatóság hivatalos anyaga legfeljebb csak akkor válhat ismertté szélesebb körben, ha a rendõrségi vizsgálat is lezárult.


Kránitz Balázs




  · Korábban megjelent híreink a témában:

     · Köszönet az emlékezésért  2004. október 09 21:53:08

     · Bűncselekmény miatt folytatják a siklóernyős baleset vizsgálatát  2004. szeptember 27 16:19:42

     · Meghalt a tandem siklóernyő utasa  2004. szeptember 04 18:51:53



Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.