Minősített énekkara van a vasváriaknak

droszler | 2004. december 01 07:49:44 | kultúra |
Minõsítõ hangverseny keretében állt akkreditált zsûri elé a vasvári kórus a helyi általános iskolában. Egyébként az egyesületi formában mûködõ énekkar több mint öt éves tevékenysége alatt számtalan koncertet és bemutatót tartott a legkülönfélébb mûfajokban a vasvári és megyei rendezvények mellett országos szinten.
Az igényes és minõségi szakmai munka biztosítékai a zeneiskola szaktanárai és intézményi háttere. Az idei évben végre az egységes és minõségi hanghoz az egységes öltözet is elkészülhetett pályázati pénzbõl és más civil forrásokból. A helyi és megyei hangversenyeken, bemutatkozásokon és ismertségen túl most szakmai zsûri is minõsítette az énekkar teljesítményét. A koncert hallgatósága és résztvevõi szuperlatívuszokban beszéltek az énekkar produkciójáról, így valóban ígéretes jövõ áll a kisvárosi együttes elõtt.
Egyébként a kórus mellett a népdal szerelmesei is fokozott tempóban készülnek Vasváron a november végén a helyi mûvelõdési házban megrendezendõ regionális népdalos találkozóra és versenyre. A Kalinkó felnõtt és a Fülemüle ifjúsági népdalosok képviselik majd a várost a megmérettetésen a sok, szólóénekkel benevezõ egyéni versenyzõ mellett.
Egy harmadik mûfaj, az ifjúsági klub zenekara is gõzerõvel készül énekelt versekkel, rock adaptációkkal a novemberi, decemberi városi rendezvényekre a mûvelõdési ház pinceklubjában és teszik változatossá a zenei palettát.

pam
Rábavidék


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.