Továbbléptek, de megtartották a sportos hagyományokat

droszler | 2004. november 28 17:29:44 | körmendi hírek |
Kattintson a képere !
Ünnepeltek a 30 éves Somogyiban

Nagyszabású és színes gálamûsort rendeztek november 19-én a sportcsarnokban, ahol a város legfiatalabb iskoláját, a Somogyi Béla Általános Iskolát ünnepelték. Az intézmény 1974. szeptember elsején nyitotta meg kapuit, s a fennállás 30. évfordulóján felidézték az elmúlt évtizedek eseményeit.

A jubileumi rendezvényen Bebes István polgármester köszöntötte az egybegyûlteket, majd Karakai József, az iskola igazgatója mondott beszédet. Hangsúlyozta, hogy az alapítás óta sok nehézséggel kellett megküzdeniük, hiszen az elmúlt harminc évben alkalmazkodtak a szakmai, társadalmi, gazdasági és politikai változásokhoz.
Az igazgató kiemelte: „A tanügy társadalmi, össznépi kérdés. Az oktatás közügy, és mai színvonala eldöntheti, milyen lesz a jövõ társadalma." Az intézményvezetõ az iskolai munkával kapcsolatban elmondta, hogy a kor színvonalának megfelelõ számítástechnikai, informatikai oktatás mellett az angol, illetve a német nyelv tanítására is nagy hangsúlyt fektetnek. A sportos hagyományok mellett a mûvészeti, természettudományi nevelés, valamint a mindennapokban való eligazodást segítõ foglalkozások is hozzájárulnak az élénk és sokszínû iskolai élethez.
Az igazgató beszéde után a diákok kerültek elõtérbe, akik változatos produkciókat mutattak be. Kicsik és nagyok felváltva adták elõ mûsorukat, melyben vers, mondóka, mese, valamint zenés és táncos összeállítás is szerepelt. A kulturális bemutató mellett az iskola sportéletébõl is kaptak egy kis ízelítõt a jelenlévõk. Ezután a résztvevõk az iskola aulájába és osztálytermeibe vonulhattak, ahol megtekinthették az iskola életét, valamint hajdani és jelenlegi diákjait, tanárait megörökítõ fotó-, és dokumentumkiállítást.
Az iskola jubileumának megünneplése nem ért véget ezzel a gálamûsorral, hiszen a tanév során a következõkben is szerveznek vetélkedõket, sportversenyeket, és folytatják a 30 év 30 kilométer elnevezésû természetjáró túrasorozatot is.

Tóth J.
Rábavidék


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.