Drogmentes Magyarországért Maratonok Mozgalom

droszler | 2004. december 04 01:55:00 | közérdekü |

Legalizált halál?

Ellentmondások a drogkérdésben




A Drogmentes Magyarországért Maratonok Mozgalom kétnapos konferenciát szervez a magyarországi drogproblémák kezelésére. A konferencia megrendezésére 2004. december 8-9-én, 9-17 óráig kerül sor, a Fortuna*** Szálloda- és Étteremhajón.



Európában különbözõ, egymásnak ellentmondó nézetek alakultak ki a „könnyû” drogok legalizálása kapcsán. Persze, ha azokat a szülõket kérdezzük, akiknek gyermeke a túladagolásba halt bele – miután a fûrõl áttért az „ütõsebb” anyagokra – a kérdés nevetségessé válik. A konferencia egyik célja: fellépni a leplezett legalizációs törekvések ellen, mert

„A drogok tekintetében nincs „kemény” halál és „könnyû” halál. A halál az halál, a kábítószer az kábítószer” (Pasteur Claudel, Nizza)

A rendezvényen hallhatunk többek között „Az Európai drogpolitikákról” Dr. Szomor Katalin tolmácsolásában, illetve arról, hogy milyen szándékok, és érdekek bújnak meg a legalizációs törekvések mögött. A jeles elõadók között megtalálhatjuk a Svéd Drogminisztérium szakembereit is, akik bemutatják a „svéd mintát”, mely országukban visszafordította a felfelé kúszó drogstatisztikákat.



A konferencián többek között elõadást tart még Dr. Bakanek György, a Nemzeti Doppingellenes Koordinációs Testület Elnöke, valamint Martinek János Olimpiai-és Világbajnok Öttusázó is.



A konferencia Védnöke: Dr. Lenkei Gábor, a nagysikerû és a legális drogterjesztést leleplezõ „Cenzúrázott egészség” c. könyv szerzõje.



A konferenciával kapcsolatban bõvebb felvilágosítást nyújtunk:



Soós Zoltán, Ügyvezetõ: 30/418-4516

Varga Xénia, Helyettes Ügyvezetõ: 70/570-7728

Braun Mónika, Elnök: 70/501-0021



Drogmentes Magyarországért Maratonok Mozgalom
1067 Budapest, Eötvös u. 12. II. em.

Tel: 352-1797



maraton@drogmentes.hu www.drogmentes.hu


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.