Jog, lehetőség...

droszler | 2002. szeptember 13 21:56:08 | választás 2002 |
Jog, lehetőség, kötelesség, szükség, erény?

Furamód, idén korán elmentek a gólyáink. Ok már tudnak valamit? - Itt van a nyárutó, közeleg az ősz. S bizony akkor a helyhatósági választások ideje is a nyakunkon! Lehet töprengeni, az előző testület munkáját értékelni, mert ugye a legtöbben most is bevállalták a jelölést. Önjelölt bőven akad, de önkritikus önjelölt ritkán!
Kedves körmendi lakos, polgár, választó! Ki-ki gondolja át, mit tettek és mit nem tettek a most leköszönő képviselők azért a településért, ahol élnek! Ahol születtek, gyermeket neveltek, munkahelyük van (vagy nincs) ahol lakásuk-házuk áll, ahol 2002 őszét megélik.
Ott, ahol múltjuk, jövőjük van, de jövőjük, jövőnk rengetek tekintetben éppen a mi az Önök szavazatán, múlhat! Légyen bármilyen kormány, igen a fővárosban székelő kormány, de itt nekünk attól meglehetősen függetlenül, bizony olyan hiteles emberekre van, lenne szükségünk, akik egyet akarnak, csak is és mindenkor: Körmendért tenni, megállítani a halódás folyamatát, jövőképet, pozitív jövőképet vetíteni és formázni!
A választás mindig ígéretekkel indul, vegyük hát szemügyre, az előző testület ígéreteiből mi valósult meg? Jól érzik-e magukat az itt lakók?
Tiszta, programoktól hemzsegő, létbiztonságot, értékeket óvó, lendületesen fejlődő város-e a miénk?
Mert ez a tét!
S ezen érdemes gondolkodni!
Azon mit kínál a város az itt lakóknak! Gyermekeinknek, unokáinknak. Maradnak-e, vagy elmennek?
Kiöregedik-e a település vagy megifjodik? Ez a tét!
Állampolgári jogunk, lehetőségünk, kötelességünk, szükségünk, erényünk a választás! Éljünk vele! Ez a tét a szívünkben, a fejünkben a tollunkat vezető kezünkben van!

Kékesi István Gábor
Körmendi Figyelő
X. évfolyam 4. szám
Kiadja a Körmendi Kulturális Műhely


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.