Képzelet és valóság Fehringben

droszler | 2002. szeptember 19 21:05:11 | körmendi hírek |

Szomszédoltak a körmendi festők


Képzelet és valóság Fehringben

Kattintson a képere !Fehring. Kis város Ausztria Steiermark tartományában, a burgenlandi határhoz közel, Rábafüzestől alig 20 kilométernyire. Körmendhez hasonló, ám területét és lakosságát nézve kisebb település. A rába-völgye déli peremének e gyöngyszemében szeptember 13-án 'Képzelet és valóság' címmel négy alkotó: Sodics László, Szendi Ferenc, Tahin Zsolt és Balogh István Péter festőművészek képeiből nyílt kiállítás Fehring Sonnenhofjában (Idősek Otthona) és a Raiffeisen Bankjában.Kattintson a képere !
A kulturális eseményen Sabáli László zongorajátékát és Porpácziné Tóth Cecília énekét követően az idén 40 éves évfordulóját ünneplő város polgármestere Herbert Weinrauch, valamint Szabó Ferenc körmendi alpolgármester mondtak köszöntőt. A jószomszédi kapcsolatok ápolása, erősítése jegyében rendezett bemutatón szeptember 29-ig várják a látogatókat. Az eseményen megtudtuk azt is, hogy az Europroject program kiterjesztése alapján 2004-ben Szlovéniában és Körmenden is terveznek bemutatókat. A közeljövőben Sabáli László, a körmendi Zeneiskola igazgatója önálló koncertet ad majd Fehringben. Jóvő év első félévében pedig a Körmendi Művelődési és Ifjúsgi Központ invitálja meg egy önálló kiállításra Fehring város alpolgármesterét, aki nemcsak kedvelője, hanem művelője is a képzőművészetnek.
A megnyitó végén Szabó Ferenc alpolgármester átadta Fehring első emberének Körmend város 1849. évi körpecsétje alapján bronzból készített plakettet. Esztergályos József pedig a kiállítók életét s munkásságát ismertette német nyelven. A házigazdák reprezentatív állófogadást adtak a körmendiek és a meghívottak tiszteletére. Körmend város vezetését dr. Nagy Zoltán múzeumigazgató, az önkormányzati képviselő-testület tagja, a Kulturális, Szabadidő és Sport Bizottség elnöke is képviselte a programokon.

Fehring honlapja

ász
Rábavidék
XII. évfolyam 15.szám
2002. szeptember 20.


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.