Koncz Zsuzsa koncert Körmenden

droszler | 2005. február 17 18:32:57 | kultúra |
Kattintson a képere !
2005. április 4-én, 19 órakor a
Színházteremben
25 év után újra Körmenden
Koncz Zsuzsa


Jegyek március 1-jétõl a Mûvelõdési Központban válthatók elõvételben 3.000 Ft-os áron (helyreszóló)
Körmend, Berzsenyi u.11.
Telefonos jegyrendelés munkanapokon 08-19 óráig
a 94/410-132-es telefonszámon

Koncz Zsuzsa lassan több mint négy évtizede a magyar könnyûzene kivételes egyénisége. Mert, ha még az 1962-es Ki mit tud? versenyen a Gergely Ágnessel elért szép sikerét nem is vesszük a felfelé ívelõ énekesi pályája elsõ, de meghatározó lépésének, az 1963-as sportcsarnokbeli gyõzelmet már igen. És talán már ekkor letette a magyar könnyûzenében a kivételességet és meghatározó jelentõségét bizonyító névjegyét.
Zsuzsával harmincnyolc évvel ezelõtt ismerkedtem meg. Az 1966-os Táncdalfesztivál elõdöntõjén, amikor a Nincsen olyan ember címû dalt énekelte, mégpedig ahogyan akkor éreztem és fogalmaztam: mosolyogva síró, sírva mosolygó arccal. Mégpedig úgy, hogy a mûsor után hazafelé már mi is ezt dúdoltuk. Nem csoda, hisz ezt a dalt Zsuzsa elõadásában a miénknek éreztük.
És akkor, 1966-ban le is írtam, hogy Koncz Zsuzsa a magyar könnyûzene kivételes egyénisége lesz, sõt azt is, hogyha valaki arra kíváncsi, hogy miért, elegendõ ha csak egyetlen dalát meghallgatja. Hogy ezt 38 évvel ezelõtt megéreztem, láttam, sõt, hogy már akkor – az akkori és a késõbbi érdemesebb és jelentõsebb kritikusok, szakemberek elõtt – le is írtam, minden álszerénység nélkül bevallhatom, hogy erre büszke vagyok.
Napjaink koncertjeinek egyik fontos, ha nem is a legfontosabb eleme, kísérõje a látvány, a színpadi kép látványossága, a minél színesebb, sok esetben túlzásba is menõ színpadi koreográfia. Koncz Zsuzsa esetében mindez elhanyagolható, hisz egyedül is telítetté teszi a színpadot. Ma is képes egy szál gitárkísérettel megtölteni a színpadot: személyiségével, lényével, hangjával, énekével, elõadói képességével.
Nem véletlenül mondta egyszer Koncz Zsuzsával kapcsolatban Weöres Sándor: „Kitûnõ énekesnõbõl több is lehet, de olyan, aki ha megszólal, bárki tévedhetetlenül tudja: ez õ, a világon kevés. Csak egy Edith Piaf, egy Medgyaszay Vilma, és hozzáteszem, egy Koncz Zsuzsa van az énekesnõk között, aki ebben az elszürkülés veszélyét rejtõ közegben is ki tudja bontani önmagát.” S mi bizonyítja ezt jobban annál, mint a harmincegy album, számtalan kislemez, arany-, platina-, gyémántlemezek, Pepita Oroszlán-díjak, többszáz rádiófelvétel, tévéfellépések, televíziós nívódíjak, filmszerepek, többszáz külföldi szereplés, többmillió eladott lemez, elismerések, díjak, Francia Becsületrend, ...és sorolhatnánk még.

Varga József


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.