Ünnepre készül a körmendi rendészeti iskola

droszler | 2005. február 20 11:09:45 | körmendi hírek |
Kattintson a képere !
Tizenöt éve nevelnek és oktatnak

A Határõr Kiképzõ és Továbbképzõ Intézet 1990. március 9-én kezdte meg mûködését a városban. A magyar belügyi, határõrségi és újabban már rendõrségi oktatás kiemelkedõ intézménye 1995­-tõl a Szent László Határrendészképzõ Szakiskola, 1998 áprilisától pedig a Szent László Határrendész Szakközépiskola nevet viselte. Jelenlegi megnevezése: Körmendi Rendészeti Szakközépiskola.


A tanintézet készülõdik fenn­állásának 15 éves évfordulója méltó megünneplésére. Március 4-tõl 19-ig tartó programsoroza­tukról Takács Kálmán õrnagy adott tájékoztatást. Az esemé­nyek 4-én (pénteken) a szakkö­zépiskola és a Rendészeti Sport­egyesület szervezésében az in­tézmény éttermében nõnapi bál­lal veszik kezdetüket. Ezen talp­alávalóról az Albatrosz együttes gondoskodik. A város és von­záskörzete tánc iránt érdeklõdõ­it is minden bizonnyal vonzza majd a március 9-én (szombat) 18 órától a kastélyszínházban sorra kerülõ program, amelyen a BM Duna Mûvészegyüttes Ta­vaszi táncgála címmel lép szín­padra, fõszerepben Vámos Lászlóval és Bonifert Katalin­nal. Az estre a belépés díjtalan.
Március 9-10-én kétnapos Tanintézetek Idegennyelvi Kon­ferenciája lesz a szakközépisko­lában. A plenáris ülések mellett szó esik majd az idegen nyelvek tanításának új módszereirõl, a
szaknyelv változásairól, vala­mint a tananyagfejlesztés peda­gógia kérdéseirõl. A jubileumi megemlékezésre március 11-én (pénteken) kerül sor délelõtt 10 órai kezdettel a Rendészeti Szakközépiskola díszudvarán. Rossz idõ esetén a program az intézet éttermében lesz.
A sport sem marad ki a ren­dezvénysorozatból. Március 18-­19-én a szakközépiskola mentor­ságával tartják meg a BM Orszá­gos Tekebajnokságot a zalaeger­szegi ifjúsági sportcentrumban. Március 17-én a körmendi tanin­tézet D-202-es termében iskola­történeti konferenciát és kiállítást rendeznek, amely során elõadás hangzik majd el Körmend város és a tanintézet kapcsolatáról, együttmûködésérõl is.
A rendezvénysorozat ideje alatt, azaz március 7-19. között a tanintézet másfél évtizedérõl ideiglenes kiállítás is nyílik a Határõrség Központi Múzeumá­nak állandó körmendi tárlata mellett. Megnyitóját március 7­én (hétfõ) délután fél 3-kor tart­ják.

Tóth László
Rábavidék
XVI. évfolyam 3. szám

Az évforduló részltes programja>>>


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.