Alternatív diákok a pincében

droszler | 2002. szeptember 21 21:40:43 | körmendi hírek |
Az igények alaján szeveznek programokat
Alternatív diákok a pincében


Alternatív Diák Időtöltő (ADI) klub indul szeptember 26-án, csütörötkön 17 órától a Művelődési és Ifjúsági Központ pinceklubjában. A klubot Hege (Hegedüs László), az intézmény munkatársa vezeti. Vele készült az alábbi beszélgetés.

- Milyen tervekkel, célokkal indul az ADI?

- Sokan mondták már, hogy Körmenden nem történik semmi, itt nincsenek programok. Szeretném bizonyítani, hogy ez nem igaz, igenis vannak kulturális rendezvények, nem csak diszkók, csak nincs irántuk igazi érdeklődés a fiatalok körében. Jó volna, ha kialakulna egy aktív mag, amelyik rendszeresen részt venne ezeken. De a városon és vonzáskörzetén kívül figyelemmel kisérnénk a megye kulturális történéseit, elutaznánk különböző rendezvényekre.

- Miért érzed úgy, hogy szükség van erre a klubra?

- Főiskolai feladatként kaptam tavaly, hogy készítsek egy felmérést ötven középiskolás megkérdezésével. Elszomrító volt az eredmény, a fiatalok csak a kötelező színházi előadásokra mennek el, moziba nem járnak, csak az egyik helyi együttes báljaira. Szeretném felmérni az igényeket, és ezek alapján szervezni a programokat. Mivel a művelődési központ keretén belül működünk, biztos, hogy sok elképzelés megvalósítható lesz a közeljövőben. Nemsokára Körmenden koncertezik a soproni Homo Skapiens együttes, ami pár éven belül be fog futni. Szerintem ez a koncert is sokak érdeklődésére tarthat számot. Jövőre ismét készítenem kell egy felmérést hasonló témakörben 150 tanuló megkérdezésével.

- Hogy fog lezajlani egy ADI összejövetel?

- Egyenlőre az iskolaév alatt kéthetente fogunk a pinceklubban találkozni. Megbeszéljük, hogy mi iránt van érdeklődés, hová menjünk el. A klub tagjai egyébként a művelődési központ rendezvényeit kedvezményesen látogathatják. Az előre megszervezett programokon például vetélkedőn vehetnek részt az ADI-sok. 6-7 helyszínen kell majd művelődéssel kapcsolatos feladatokat megoldaniuk A helyszínek között lesz a színházterem és néhány vendéglátóipari egység is. Az eredméynhirdetést diszkó zárja a Zsadéban.
Jó lenne, ha egy 15 fős csoporttal indulhatnánk. Humán beállítotságú középiskolás fiatalokat várok, az alternatív jelző egyáltalán nem jelent elvontságot. Akinek diszkó kell, az menjen oda, de akinek mások az igényei, az jöjjön ide. Kirándulásokkal, nyári táborozással és olyan játékokkal várom az érdeklődőket, amilyenekkel majd az egyetemek, főiskolák gólyatáboraiban találkozhatnak.

CséTom
Rábavidék
XIII. évfolyam 15.szám
2002. szeptember 20.


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.