Az emberi jogokról is tanácskoztak a szakemberek

droszler | 2005. március 04 10:34:31 | körmendi hírek |
Jogásznapot tartottak Körmenden

Ügyvédek, jogászok, jegyzõk, bírák, vagyis a törvényalkal­mazók találkoztak és tanácskoztak február 24-én délután Körmenden a hagyományos jogásznap alkalmából. Az ese­ménynek, melyet közösen szervezett a Magyar Jogász Egylet (MJE) Vas Megyei Szervezetének körmendi csoportja és a Rendészeti Szakközépiskola, a tanintézet adott otthont.

A szakmai tanácskozáson megjelenteket dr. Déri Miklós, az MJE megyei elnökségi tagja, a körmendi csoport elnöke kö­szöntötte, majd három szakmai elõadás hangzott el.
Az elsõt az új büntetõeljárási törvény alkalmazásának gyakor­lati tapasztalatairól, a konzek­venciákat követõ várható módo­sítási irányokról dr. Bánáti Já­nos, a Magyar Jogász Egylet al­elnöke, a Budapesti Ügyvédi Kamara elnöke tartotta.
A készülõ új szabálysértési törvényrõl, a szabályozási kon­cepciókról dr. Spitz János MJE­ elnökségi tag, a vasi szervezet elnöke, a Vas Megyei Bíróság kollégiumvezetõje beszélt.
Dr. Szabó Sándor, a Szombat­helyi Városi Bíróság elnöke, megyei MJE-elnökségi tag, nemzeti tréner bíró az emberi jo­gokról, a jogi egyenlõségrõl re­ferált.
A jelenlevõknek arra is volt lehetõsége, hogy egy-egy téma­körhöz kapcsolódóan kérdése­ket tegyenek fel az elõadóknak, illetve megfogalmazzák azokat a jogi anomáliákat, melyeket a saját szakterületükön a napi munkában tapasztalnak.
Az elõadásokat dr. Kátai László határõr ezredes, a szak­középiskola igazgatója, határõr­ségi fõtanácsos zárszava fejezte be. Ezt követõen a jogásznap résztvevõi a Korona étteremben fehér asztal melletti beszélgetés és vacsora során értékelték a hallottakat.

Tóth László
Rábavidék
XVI. évfolyam 4. szám


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.