A Castrum Galéria tíz éve

droszler | 2005. március 05 19:52:04 | kultúra |
A vasvári mûvelõdési házban 1995. március 15-én kezdte meg mûködését az azóta szakmai kö­rökben is fogalommá vált Castrum Galéria. Az építmény Zágorhidi Czigány Csaba épí­tész elképzelései alapján, nagy­arányú társadalmi összefogás­sal, Erdei Ferenc asztalos és munkatársai közremûködésével készült, és az eltelt évtized során számos bemutatónak, kiállítás­nak, tárlatnak adott helyet.

Leg­utóbb Marton Szilvia divat- és stílustervezõ asszisztens Vissza­tükrözõdések címû anyagát lát­hatta a nagyérdemû.
A vasvári galéria, mint azt a helyi mûvelõdési házban meg­tudtuk, március 15-én nemcsak a születésnapját ünnepli, hanem egyben utolsó programjának megnyitóját is. Hogy miért? Nos, közismert már, hogy a kul­túrházat átépítik, leválasztják a domonkos rendi kolostor épület­együttesétõl. A jelenlegi épület­rész helyén, melyben a galéria is van, átjáróterület lesz. A galéria fa építményeit szétszerelik, s egyelõre elraktározzák. Ám még nyílik egy búcsúkiállítás márci­us 15-én. Azok az alkotók szere­pelnek majd tárlatában, akik az elmúlt évtized során a galérián mutatták be munkáikat.
A mûvelõdési ház dolgozói nagy elánnal készülnek a „hattyúdalos" rendezvényre. Kérik azokat az egykori kiállítókat, akik telefonon kívánnak jelent­kezni a bemutatóra, hívják a 94/573-070-es számot. A szombathelyi és környékbeli alkotók a kiállításra szánt munkáikat a Megyei Mûvelõdési és Ifjúsági Központ Médium Galériáján ad­hatják le, melyeket Rasperger József gyûjt össze.

ász
RÁbavidék
XVI. évfolyam 4. szám


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.