Borlovagokat avattak tegnap Szentgotthárdon

droszler | 2005. március 03 23:19:20 | kultúra |
Péntek délután 11 új tagot avatott az Európai Borlovagrend. Az ünnepélyes tagfelvételre a barokk templomban került sor.

Az Európai Borlovagrend öt éve az ausztriai Kismartonban alakult, célja, hogy a bor tiszteletén keresztül ápolja és megõrizze a görög, és a római hagyományokkal rendelkezõ és keresztényi alapokon nyugvó európai kultúrát. Írásos emlékek bizonyítják, hogy a rend történetét a középkorig lehet visszavezetni.

Jenei József, a lovagrend magyarországi nagykövete köszöntõjében kiemelte, az Európai Unió nem lehet csupán politikai és gazdasági kategória, a stabil életkörülmények kialakítása, az emberi kapcsolatok ápolása is fontos kell, hogy legyen.

A lovagrend egyik fõ feladata, hogy támogassa a tudományos kutatásokat, kulturális életet. Tagja az lehet, aki megfelel az elit közösség erkölcsi, etikai feltételeknek, és vállalja, hogy tevékenyen vesz részt a rend karitatív feladatainak teljesítésében.

A 11 szentgotthárdi új tagot Fekete Szabolcs plébános szentelte fel, Pammer István prokonzul kérdésünkre elmondta, a lovagrendnek mintegy 200 magyarországi tagja van, a legnagyobb létszámú legátusuk Vas megyében mûködik, ami annak is köszönhetõ, hogy országos székhelyük Vasszécsenyben van. A prokonzul hozzátette, a közeljövõben több városban is csoportot alapít az Európai Borlovagrend.


Szilágyi József

Forrás: MR


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.