A várkert rendbetételét tervezik Körmenden

droszler | 2005. március 18 20:40:23 | körmendi hírek |
Szó ami szó, ugyancsak elha­nyagolt állapotban van Körmend „tüdeje", a valamikor sokkal szebb napokat megélt, már több szalmaláng akcióval felújításra tervezett várkert. Most ismét a zöldterületek rendbetételének so­rában került élre. A képviselõ­testület februári ülésén tárgyaltak a városatyák a várkert felújítási elképzeléseinek támogatásáról.
Nevezetesen: az elmúlt év vé­gén két körmendi vállalkozó, Huff László és Kiss Gábor ala­pítvány-létrehozási elképzelé­sekkel kereste meg az önkor­mányzatot. Mivel ez hosszadal­mas lett volna, felmerült az ötlet, hogy a várkert-felújítási elképze­léseiket egy már mûködõ civil szervezeten keresztül (ez az Uniclub Körmendi Kulturális Egyesület) lehetne megvalósítani, egyeztetve az Örségi Nemze­ti Park szakembereivel. A meg­fogalmazott tennivalók között szerepel, hogy 2005-2006-ban a terület és a növényállomány tel­jes állapotrögzítõ felmérését végzik el, kialakítják a fontosabb sétautakat, új padokat, hulladék­gyûjtõket és esõbeállókat telepí­tenek. Folyamatosan gondozzák és kaszálják a szükséges terület­részeket, megvizsgálják a közté­ri WC újbóli üzembe helyezésé­nek lehetõségét. A védelem érde­kében állandó felügyeletet kí­vánnak szervezni a Nemzeti Park szakembereinek és a körmendi polgárõröknek a bevonásával.
Elképzeléseik támogatásához kérték az önkormányzat segítsé­gét. A témával kapcsolatos elõter­jesztést a testület városfejlesztési bizottsága megvitatta, és támogatásra érdemesnek találta. A pol­gármester javaslatára a város­atyák egyhangúlag megszavaztak a helyreállításra 2 millió, a pályá­zati alap önrészre ugyancsak 2 millió forintot. A határozati javas­lat kiegészítésre került azzal, hogy az Uniclub évente két alka­lommal (félévkor és év végén) köteles elszámolni a felhasznált pénzekrõl és a végzett munkáról.
A napirend tárgyalása során Kozó József képviselõ megkér­dezte, hogy mûködik-e még Kör­menden a Városvédõ és Szépítõ Egyesület.
Nos, ez a szervezet már az önkormányzat kulturális, szabadidõ és sportbizottsága ki­adásában 2000-ben megjelentetett az egyesületeket, szervezeteket összegzõ Civil Kalauz nevû cím­jegyzékében sem szerepelt. Úgy látszik, csendesen megszünt.

ász
Rábavidék
XVI. évfolyam 5. szám


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.