Újabb módosítás a MÁV-menetrendben

droszler | 2005. március 22 10:50:03 | közérdekü |
Az utasok igényeit és panaszait figyelembe véve áprilistól módosítja decemberben életbe lépett menetrendjét a MÁV.

A decemberi menetrenddel sokan azért nem voltak megelégedve, mivel a forgalomésszerûsítés keretében országosan 10 százalékkal csökkent a járatok száma. A társasághoz azóta a csatlakozásokkal, indulási és érkezési idõpontokkal, a zsúfoltsággal, valamint a megállóhelyek számával kapcsolatban számos panasz és kérés érkezett. Ezek alapján próbálta összeállítani a MÁV a menetrend ún. 1-es számú módosítását.

Ahol ténylegesen nagy a zsúfoltság a lehetõségekhez mérten igyekeznek több kocsival elindítani a járatokat, ha máskor nem, legalább a legforgalmasabb napokon.

Ami konkrétan a térséget érintõ változás lesz: a Nagykanizsa-Zalaszentiván-Szombathely vonalon néhány vonat kedvezõbb idõpontban közlekedik áprilistól. A dél- és észak balatoni járatok egy része a jelenleginél több állomáson áll majd meg. Az autóbusz csatlakozás javítása érdekében Egervárról késõbb indítanak néhány vonatot, így Pácsonyban, Vasváron és Sorkifaludon az autóbuszokra könnyebben lehet majd átszállni. Javítják a csatlakozásokat Celldömölkön is.

Kránitz Balázs

Forrás: MR


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.