Számvetés

droszler | 2002. október 05 18:21:37 | körmendi hírek |
Csak ülök a varázsdoboz előtt és kéretlenül is sorakoznak a képviselőjelöltek előttem. Mint megtudom 61-en versenyeznek a tíz helyért. Jobbnál jobb, csábítóbbnál csábítóbb programok, elképzelések.
Többen kik 4, 8 vagy 12 éve tették ?dolgukat?, valami tisztítótűzön átesve rájöttek mi az amit tenni kellene. Én meg azon gondolkodom, hogy nem elmulasztott dolgok-e ezek, amelyeket 4, 8 vagy akár 12 éve már meg kellett volna oldaniuk.
Elkerülő út, Várkert, Rába-part, csatornázás, ipari park, Batthyány-kastély, útfelújítás, Fő tér és bevezetjük a kábeltévét oda ahol nincs.

Ezzel szemben a valóság. Mint a legutóbbi önkormányzati ülésen megtudtuk az egyik politikamentes frakcióvezetőtől az elmúlt 4 évben (1998-tól) már 40 millió !!! forintot fordítottak útfelújításra. S hogy ez mire volt elég, ahhoz elég végigmenni Körmenden. Talán mindjárt kezdjük sétánkat a Mátyás király utcával, kanyarodjunk el az Ady Endre utcába.
A Rába parton a fák kivágásáig jutottak el és koncepciót is gyártottak. Talán ez került a legkevesebbe.
A Várkertben még ennyi sem történt. Ott maguktól dőlnek ki az elöregedett fák. A park kezelője szerint nincs semmi baj, csak szeles időben ne tessék erre járni, meg egyébként is Ők tettek ki figyelmeztető táblát, tessék elolvasni.
A Batthyány kastély esetében azért történt változás. A város még a kezelői jogáról is lemondott. Visszaadta kincstárnak az épületegyüttest, Csináljon vele azt, amit akar. Mint tudjuk a kincstár jó gazdája vagyonának, nem is lesz itt semmi (hiba).
A város csatornázásban már európai szintet ütött meg, csak ugye az nem mindegy, hogy Európa melyik részéét, mert többen (képviselők is!!) a balkáni felét vélik látni.
Ipari park. Nagy tervekkel szemben a valósággal kevesen számolnak.
Az elmúlt négy évben hány ipari létesítmény kezdte meg működését a városban? Hány telephely vár üresen, parlagfű termésével csábítva leendő gazdáját? Nem most fejezte be hosszas vajúdás után ismét egy könnyűipari gyár tevékenységét, szép lassan leépítve munkavállalóit? Nem hasonló úton jár egy másik? Vagy csak rémhírek keringenek, a valóság meg nem jut el a képviselő jelöltekhez?
A végére maradt a belváros helyzete. Mind a városlakók, mind az idelátogatók számára lehangoló látványt nyújt. A változás itt valóban egyirányú volt, csak az a baj, hogy az iránya nem kedvező. A bontások már jól bejáratott rendszerként működnek (most is folyamatban van egy) tervek is készültek, készülnek. A legújabb mint megtudtuk újabb 1,5 millióért. A megvalósítás mindig megakad valahol.
Politikamentesen.
61 képviselőjelölt. Önbizalom, határozottság.
A 61-ben ott van az a 17 képviselő is, aki az elmúlt 4, 8 12 évben politikamentesen tette vagy nem a dolgát, vagy azt amit a dolgának vélt.
Október 20-án választunk.


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.