Helytállnak az élesedő versenyben

droszler | 2005. április 02 19:30:22 | körmendi hírek |
Folyamatos, fejlesztések a körmendi húsüzemben

A Babati és Társa Húsfeldolgozó és Kereskedelmi Szolgál­tató Kft. 1994-ben kezdte el tevékenységét Körmenden az egy­kori vágóhíd épületében. Már az indulást megelõzõen is jelen­tõs beruházások történtek az üzemben, az eltelt évtizedben pedig látványos fejlesztések valósultak meg. Eddig több mint fél milliárd forintot költöttek arra, hogy a húsfeldolgozó üzemben javuljanak a technológiai és higiéniai feltételek.

Babati Zoltán cégvezetõ kala­uzolt bennünket az üzemben, amely számunkra egy labirintus­nak tûnt. Ám bármerre jártunk, mindenütt tisztaság és rend fo­gadott bennünket. Mindez nem véletlen, hiszen mint Babati úr elmondta: az elõírások nagyon szigorúak, s ezeknek maradékta­lanul meg kell felelni.
Megtudtuk, hogy az elmúlt években több projektbõl álló fej­lesztés eredményeképpen korsze­rû, az Európai Uniós igényeket is kielégítõ sertésfogadót építettek.
A beruházás részeként elkészült a konvejoros automatizált vágóvo­nal, a sertés daraboló és a piaci elõírásokhoz igazodó csomagoló üzemrész. Korszerû, nagy telje­sítményû mélyhûtõk és kiszolgá­ló létesítmények épültek, mint például a szennyvíz elõtisztító te­lep, vagyis minden, ami egy szé­les termékskálát elõállító feldol­gozó üzemnél elengedhetetlen.
A cégnél 1997 óta mûködik a HACCP és az Európai szabvány­sorozat rendszer. Az üzem mûkö­désének minden egyes momentu­ma szigorúan megtervezett, illet­ve számítógépen követhetõ. A sertéseket például a termelõ által berakott fülszám szerint veszik át, s ez az adat egészen az értéke­sítésig nyomon követhetõvé teszi a feldolgozást. Az árucikkek vo­nalkódolt rendszerbe szervezett azonosításával a vállalatirányítók on-line követhetik az üzemi tör­ténéseket, s ha bármilyen problé­mát észlelnek, azonnal beavat­kozhatnak.
Tény és való, a kor­szerû termelési és irodai eszköze­ivel, a hatékony informatikai s a professzionális ipari és technoló­giai rendszerek bevezetésével a cég sokat tett azért, hogy képes legyen helytállni az élesedõ honi és uniós versenyben.
A körmendi húsfeldolgozó napjainkban átlagban száz dol­gozónak ad munkát és megélhe­tést. A fegyelmezett munka mel­lett az üzemben családias a lég­kör, a cég vezetõi figyelmet for­dítanak arra is, hogy a dolgozók elégedettek legyenek.

ás
Rábavidék
XVI. évfolyam 6. szám


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.