Változatos klubélet a cserkészeknél

droszler | 2005. április 04 10:09:31 | körmendi hírek |
Elõadások, vetélkedõk, kirándulások

Zajlik az élet Körmenden az 55. sz. Batthyány Cserkészcsa­pat otthonában, amely a IV. Béla király út egyik társasházi lépcsõházának pincerészében lett szépen, hangulatosan kiala­kítva. Ebben több, a csapat tevékenységét segítõ körmendi polgárnak is része van, az általuk adományozott felszerelési tárgyak, díszítõ eszközök, könyvek, bútorok révén.

A csapatotthonban rendszere­sen különféle témájú ismeretter­jesztõ elõadások, vetítések és bemutatók is vannak. Legutóbb A forrástól a torkolatig címmel a Rábáról hallhattak vetítettképes ismertetõt a cserkészek avatott elõadótól, aki többször is végig­járta a folyó születését gyõri „haláláig". Varga Tamás, az állatorvosi egyetem harmadéves hallgatója pedig az állatokról, csontokról, trófeákról beszélt hallgatóságának. Mon­dandóját preparátumokkal is il­lusztrálta.
Aztán szakácstanfolyam is volt, szülõk segítettek az ízes fa­latok elkészítésében. Térképé­szeti oktatást meghívott katonai szakértõ prezentált, aki a tájoló helyes használatával is megismertette a cserkészeket.
Folyik a felkészülés az április 8-án megrendezésre kerülõ ka­tasztrófavédelmi versenyre, és az április 15-i madarak és fák napja alkalmából rendezendõ természetjáró vetélkedõre is. A körmendi cserkészek kirándu­lást is terveznek, április 16-án busszal indulnak Celldömölkre, ahol a Ság-hegy nevezetességei­vel is megismerkednek.

ász
Rábavidék
XVI. évfolyam 6. szám


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.