Elindult a Közkincs program

droszler | 2005. április 08 17:28:19 | kultúra |
Elindult a vidéki kultúra fejlesztését szolgáló Közkincs program

Kistelepülések mûvelõdési intézményeinek korszerûsítésére hirdetett hitelprogramot a kulturális tárca. A hosszú futamidejû, kedvezményes kölcsönre júniusig lehet pályázni. Hamarosan indulnak a könyvtárbuszok is, melyekre kistérségek és megyei önkormányzatok igényelhetnek hitelt.
Közkincs néven hitelprogramot indít a kulturális tárca kistelepülések közmûvelõdési intézményeinek felújítására. Errõl Bozóki András miniszter számolt be pénteken a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Mezõtúron. "Kell egy hely, ez a program szlogenje, mert mindenütt kell egy hely, ahová szívesen mennek fiatalok és idõsebbek egyaránt" - mondta a tárca vezetõje, hozzátéve, hogy kultúra nélkül a vidék elveszíti megtartóerejét, a falvakból elvándorolnak a fiatalok. Az a célunk, hogy a társadalom valamennyi csoportját meg tudjuk szólítani - mondta Bozóki András.
A miniszter hangsúlyozta, nem a minisztériumból akarják megmondani, mire van szükség, a helyi értelmiség vegye kezébe a kezdeményezést. "Jöjjenek létre kulturális közösségek, legyen ez az együttmûködés programja" - közölte Bozóki András.

forrás és teljes cikk: http://www.magyarorszag.hu/hirek/kultura/kozkincs20050408.html


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.