Halálos tévedés

droszler | 2005. április 17 20:13:25 | közérdekü |
Ne lépj a fûre!
Újból útjára indul Magyarország legnagyobb civil drogellenes rendezvénye.

A már hagyománynak számító Drogmentes Magyarországért Maraton keretein belül a futók 42 napon keresztül körbefutják az országot. Céljuk, hogy a maratoni teljesítmény kapcsán felvilágosítsák a fiatalokat a „könnyûdrogok” valódi hatásairól. A mozgalom április 23.-án indul a Parlament elõl.

„Könnyû drogok” valójában nem léteznek. A marihuánát azért sem nevezhetjük így, mert a „kemény drogokat” fogyasztók több, mint 90%- a cannabis származékokkal kezdte.
Egy friss kutatás pedig bebizonyította az eddigi sejtést, miszerint a rendszeres marihuána fogyasztás fiatalkorban tudathasadást okozhat. A füves fiataloknál ugyanis kétszer olyan gyakori a skizofrénia, mint tiszta kortársaiknál.
A világon a drog jelenti a 3. legkomolyabb bevételforrást, és Magyarországon sincs ez másképp. A pontos számadatok nem hozzáférhetõek, de becslések szerint a drogokra elköltött pénzforrások milliárdos nagyságrendekben mozognak. Tehát biztosak lehetünk abban, hogy vannak emberek, érdekcsoportok, akik igenis tudatosan „hintik el”, hogy a megtévesztõen „könnyû drogoknak” nevezett veszélyes szerek nem okoznak komoly károkat.
A fenti tények is igazolják, hogy ez nem igaz.

A szervezõ Szcientológia Önkéntes Lelkészek célja, hogy az ország állampolgárai nemre, korra, etnikai, vallási és politikai hovatartozásra való tekintet nélkül foglaljanak állást ebben a kérdésben, és együttesen vállaljanak felelõsséget Magyarország fiataljaiért.

E célt szem elõtt tartva a Mozgalom védnökei között ott találjuk Gálvölgyi János Kossuth – díjas színmûvészt, Janics Natasa Többszörös Olimpiai bajnok kajakozó mellett további négy Olimpiai bajnokot, Dr. Berta László Országos Rendõrfõkapitány Helyettest, Dr. Túrós Andrást, az Országos Polgárõr Szövetség Elnökét, és más prominens személyeket. A több, mint 500 köztiszteletnek örvendõ eszmei támogató között jelen van Geszti Péter és Kósa L. Adolf is.

A Drogmentes Magyarországért Maraton április 23.- án 11 és 14 óra között a Parlament elõtt várja az érdeklõdõket, csatlakozókat, családokat; ahol 14 órakor egy tiszteletkör után útjára indul a drogellenes hírvivés, hogy 42 napi futással, drogprevenciós elõadások megtartásával, és felvilágosító füzetek osztásával eljuttassuk a hírt: Lehet és kell is valamit tenni a drogproblémával kapcsolatban!


A 11- kor kezdõdõ szórakoztató programok, és aszfalt rajzverseny után fusson velünk Ön is, és mondjon NEM - et a drogokkal kapcsolatos híresztelésekre, és IGEN-t az életre!


Találkozzunk a Startrendezvényen!


Barun Mónika
Elnök
Drogmentes Magyarországért Maraton

elnok@drogmentes.hu

06 70 501 0021


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.