A leköszönő ügyvezető bízik a körmendi klub jövőjében

droszler | 2005. április 29 20:21:59 | kosárlabda |
Szakembert keresnek a kosarasok

Az elmúlt hétvégén bekövetkezett Körmenden az, ami évek óta a levegõben lógott: a kosárlabda csapat nem került be a rájátszás­ban érdekelt nyolc együttes közé, így a továbbiakban a 9-14. helye­zésekért folyó küzdelemben érdekelt. 22 évig tartó dicsõséges soro­zat szakadt meg, hiszen a Rába-parti piros-feketék három bajnoki arannyal és hat kupagyõzelemmel örvendeztették meg szurkolói­kat. Az elnökség legutóbbi ülésén elfogadta Fodor Sándor ügyve­zetõ lemondását, Zsebe Ferencet felállították a kispadról, s elkö­szöntek két játékosuktól, Enrique Zunigától és Ivan Cubelától.

- Úgy érzem, engem is fele­lõsség terhel az eredménytelen­ségekért, ezért ajánlottam fel a lemondásomat. Sajnos nem tud­tam biztosítani azt az anyagi hátteret, amely a csapat sikeres szerepléséhez nélkülözhetetlen lett volna - summázta vélemé­nyét Fodor Sándor.
A leköszönõ ügyvezetõ el­mondta: rövidesen megpályáz­tatják a vezetõi posztot, olyan szakembert keresnek, akinek irányításával a klub anyagi gondjai rendezõdnek, s ismét a legjobbak között szerepelhet majd a körmendi együttes:

- Az utóbbi években mindig úgy kezdtük el a bajnoki szezont, hogy viharfelhõk tornyosultak fe­lettünk. Valahogy megoldottuk ezeket a nehéz szituációkat, ezért én most is optimista vagyok. Saj­nos a Marc mellé nem sikerült még egy jelentõs szponzort talál­nunk, pedig sok mindent megpró­báltunk, pillanatnyilag is folyta­tunk reménykeltõ tárgyalásokat. Bízunk abban, hogy Bebes István polgármester úr segítségével az Eybl cég hosszú idõre elkötelezi magát a csapat mellett. Sajnos vannak tartozásaink, s a bajnok­ság végére a költségvetési hiány megközelítheti a 40 millió forin­tot. Az APEH felé teljesítjük a kötelezettségeinket, s továbbra is bí­zunk abban, hogy a Szeleste 2001 Kft-vel megkötött szerzõdés értel­mében a korábbi tartozásokat nem rajtunk követeli majd az adó­hatóság - érvelt a szakvezetõ.
Kérdésünkre válaszolva Fo­dor Sándor elmondta: sajnos az utánpótlásnevelõ munkában is voltak hiányosságok. Nem elég szélesek az alapok, a korosztá­lyos csapatok eredményei is el­maradtak a megszokott színvo­naltói. Ezért az elnökség felkér­te Patonay Imrét arra, dolgozza ki a klub hosszú távú szakmai koncepcióját.
Arra a kérdésre: vajon hogyan néz majd ki Kör­mend kosárlabda sportja tíz év múlva, a leköszönõ ügyvezetõ optimista választ adott:
- Akkor a klub élén már egy olyan vezetõ áll, aki magas szín­vonalon szervezi és irányítja a tennivalókat. A csapat mene­dzsere az a tõkeerõs Németh Is­ti lesz, aki eredményes pályafu­tását befejezve nevelõegyesüle­tének felvirágoztatásán fárado­zik. Sabáli László rutinos tréner­ként irányítja a csapatot. Termé­szetesen a sikerek sem marad­nak el, hiszen a körmendi együt­tes ekkortájt az európai kupák valamelyikében vitézkedik - mondta hamiskás mosollyal a szája szegletében Fodor Sándor.

Azt viszont elfelejtettem megkérdezni: mi lesz a dolga majd 2015-ben a csapatnál a Putesznek, a Színésznek, no meg a Babának... esetleg a Fü­tyinek?

vita
Rábavidék
XVI. évfolyam 8. szám


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.